Glumica nominovana za Oskara, sastala se sa Oprah kako bi razgovarale o njenoj novoj knjizi ''The Beauty Memory of Living Twice'', te podelila osnažujuće reči o odrastanju i starenju žena.

''Mislim da kako bivamo starije, društvo pokušava da nam kaže da manje vredimo. Suprotno tome, smatram da se u ovim poznijim godinama naša vrednost umnogom uvećava'' rekla je Sharon, nastavljajući da kritikuje diskriminaciju nad ženama kada dostignu određenu starost.

''Kada napunimo 40 godina i dođemo do vrlo moćne tačke života, muškarci počinju da nam govore - ne vredite''.

Prelepa glumica naglašava kako su to najlepše godine za ženu koja je konačno spoznala sebe u svakom segmentu života.

U istom intervjuu, Sharon Stone govoriće o zlostavljanju u detinjstvu, smrti bliske osobe, te usponima i padovima u Holivudu, koji su deo njene autobiografske knjige.

Podsetimo se, ona je nedavno u ekskluzivnom intervjuu za Vanity Fair priznala da je bila izmanipulisana kako bi skinula donji veš u kultnom filmu Basic Instinct, ali i kako su tadašnji producenti vršili pritisak na nju da stupa u seksualne odnose sa partnerima na filmu (radi navodnih ubedljivijih scena).

Ona podržava i podstiče sve aktelne pokrete mladih devojaka za prava, poštovanje i emancipaciju, govoreći da je nekada sve bilo potpuno drugačije, i da to mora da se menja.

''Ili igraj ili izađi sa terena - tako je bilo u moje vreme'' dodala je.