Devojčice se od najranije dobi uče da je lepota jedno od njihovih najvažnijih obeležja. Kako biti dama, kako se pravilno negovati i prikladno oblačiti. Taj pritisak vremenom postaje toliko jak da je većina devojčica i pre puberteta svesna svog izgleda, te počinje da ga oseća kao teret i neprestano traži nedostatke težeći fizičkom "savršenstvu" koje im je servirano na svakom koraku.

Nerealni standardi lepote menjali su se kroz određena modna i beauty razdoblja. Od heroin chic ispijenog izgleda pa sve do BBL trenda, menjalo se sve osim jedne stvari koja je zauvek ostala konstantna - esencija lepote, po društvenim standardima, i dalje leži u mladosti!

Žene su danas rastrgane između različitih normi i očekivanja kojima ih bombarduje društvo i kozmetičke industrije. Kako stariti pravilno i tome prilagoditi svoje ponašanje kao ono koje je energično, ali opet manirima savršeno dostojanstveno za ženu "u godinama". U kolikoj meri "pomlađivati" svoje lice da te drugi ne prozovu izveštačenom i ne kažu ti da preteruješ, ali da ljubazno primete da držiš do sebe i izgledaš "toliko mlađe za svoje godine".

Ženino starenje društvu nije prihvatljivo, a činjenica koja to potvrđuje procenjena je vrednost svetske industrije anti-age proizvoda koja će do 2027. iznositi 93 milijarde dolara.

Dok Brad Pitt i George Clooney stare ''kao vino'', te su i dalje najpoželjniji muškarci u svetu showbusinessa, društvo se ne može načuditi kako Madonna ne želi da prihvato to što je ostarila i podvrgava se invazivnim filerima, a zatim fokus spretno prebacuje na Pamelu Anderson čudeći se kako ona odbija da "drži do sebe" ostavljajući "staro" lice nenašminkanim u modnim kampanjama. Je li žena svijetu ikad dovoljna?

Muškarci imaju bore, salo na stomaku i sedu kosu, te žive svoje živote bez tolikog društvenog pritiska, ali svaki ženin izbor biće prosuđen, pažljivo analiziran i duboko propitkivan od strane svih.

Vreme je da devojčice (na)učimo da prihvataju svaku životnu dob kao prostor za razne mogućnosti, a ne nešto od čega treba da beže, te da društvo oštro osudimo kada se na tom putu nađe kao korektiv.