OVAN

Koliko god vas zaokupljale profesionalne obaveze, usmerite više pažnje na ljubavni život. Vladavina Strelca doneće nezaboravne trenutke sa partnerom ukoliko počnete da obraćate pažnju na njegove želje. Smislite originalne načine da iskažete ljubav. Samci će dovitljivošću i šarmom imati priliku da osvoje vrlo posebnu osobu. Na poslu se stvari neće odvijati kako ste zamislili. Odložite ambiciozne planove i posvetite se usavršavanju svojih veština.

BIK

Prestanite da živite u prošlosti i fokusirajte se na sada i ovde. Budite fleksibilniji i otvorite oči za prilike koje vam se nude, kako na poslovnom, tako i na ljubavnom planu. Slobodni pripadnici znaka mesec bi mogli da završe promenjenog statusa, dok zauzete očekuju neplanirana zbivanja i obrti. Nakon sredine meseca stvari će se smiriti, a turbulentnih aktivnosti biće samo u spavaćoj sobi. Narušeni odnosi sa nekim članovima porodice postaće skladniji.

BLIZANCI

Pomračenje Sunca i mlad Mesec u kući međuljudskih odnosa sugeriše neobičnu reviziju na tom planu. Možda ste previše vremena i energije pružali pogrešnim, a premalo pravim osobama, vreme je da ispravite tu grešku. U odnosu sa partnerom biće potrebno da napravite neke ustupke i da izađete u susret tuđim potrebama. Isplatiće se. Samcima se sreća osmehuje nakon 18. u mesecu. Samo treba slediti instinkt i preuzeti inicijativu. Kreće vam bolje na poslovnom planu.

RAK

Izvesne su određene promene u radnoj svakodnevici. Iako vam se one isprva neće svideti, od njih zapravo možete da profitirate. Usvajanje novih znanja i veština u tome će vam prilično pomoći. Slobodni pripadnici znaka biće zavodnički raspoloženi, a od njih zavisi da li će flert u koji se upuste prerasti u ozbiljniju vezu. Iako vaš odnos neće biti lišen trzavica, partner će pokazati da se na njih možete osloniti. Povedite više računa o zdravlju.

LAV

Prva polovina meseca biće obeležena nesuglasicama sa partnerom. Teško ćete nalaziti zajednički jezik, a zbog sve više poslovnih obaveza nećete imati ni vremena ni energije da izgladite probleme. Stvari se menjaju posle 14. u mesecu kad će na vašem ljubavnom nebu zasijati sunce. Ukoliko žele da osvoje svoju simpatiju, samci treba da pokažu srdačnu i duhovitu stranu. Agresivno i nadmeno ponašanje će odbijati. Napokon ćete dočekati željene pomake u karijeri.

DEVICA

Povoljan uticaj Venere osetićete naročito u drugoj polovini meseca. Sumnje vezane za partnera će nestati, a vaš odnos će procvetati. Zajednički izlasci dodatno će podržati ljubavni žar. Samce će obuzeti romantično raspoloženje, no ne bi trebalo da uleću u vezu dok ne osete da je to ono pravo. To bi mogla biti osoba koju su dosad gledali drugim očima. Odnosi sa starijim članovima porodice i nadređenima biće napeti. Ne ulazite u otvorene sukobe.

VAGA

Preko svojih kontakata otkrićete dobre prilike za profesionalno usavršavanje, napredak i honorarnu zaradu. Iskoristite ih i lakše ćete prebroditi previranja na poslu zbog kojih se neka vaša očekivanja neće ispuniti. Držite se po strani i čekajte da se u drugoj polovini meseca stvari slegnu. Poverenje, kvalitetna komunikacija i otvorenost za dogovor ključni su za odnos sa voljenom osobom. Ono što želite dobićete šarmom, ne pritiskom.

ŠKORPIJA

Uživanje u malim životnim radostima oslobodiće vas teških misli. Kad pokažete vedriju, nežniju stranu, ljudi će vam rado izlaziti u susret. Lako ćete osvajati tuđe simpatije, što će vam biti od koristi u privatnom i poslovnom životu. Trenuci sa partnerom biće ispunjeni ljubavlju i strašću, dok bi samci nakon neočekivanih obrta praznike mogli dočekati udvoje. Oko jednog finansijskog problema rado će vam pomoći član porodice. Prihvatite ponudu.

STRELAC

Pomračenje Sunca u vašem znaku utiče na promene. Razmislite o svojim željama i ciljevima, redefinišite ih ako je potrebno. Vreme je za introspekciju koja će vam pomoći da utvrdite šta želite da postignete u bliskoj budućnosti, bilo na privatnom, bilo na poslovnom planu. Otkrićete da vam neke stvari koje ste priželjkivali više i nisu toliko važne. Prestanite na njih da trošite vreme i energiju i usmerite ih ka onome što ste utvrdili da vam je prioritet. Pomračenje će se posebno odraziti na vaše odnose. Neki od njih naći će se u krizi i proći potrebnu transformaciju. Ustanovićete ko zaslužuje vašu pažnju ili izvinjenje, a kome ste pogrešno poklanjali poverenje. Čak biste mogli da otkrijete da vas je neko blizak namerno potkopavao iza leđa. Previranja će biti i u odnosu sa partnerom, tim više što će on prolaziti kroz stresan period. Ako su osećanja koja vas vezuju snažna, naći ćete načina da zajednički rešite probleme i nesuglasice. To će dovesti do ljubavnog preporoda. Samci će dići ruke od osobe koju bezuspešno pokušavaju da osvoje već neko vreme. Kad zatvore to poglavlje, osetiće olakšanje, a sreća će im se osmehnuti u drugoj polovini meseca.

JARAC

Stvari koje dugo potiskujete isplivaće na površinu oko 4. decembra. Iskreno sebi priznajte čime ste u svom životu zadovoljni, a čime ne, te šta biste u nadolazećem periodu želeli da postignete. Kad se oslobodite ograničavajućih obrazaca razmišljanja i spoznate svoju unutrašnju snagu, pokrenućete talas dobrodošlih promena. One na poslovnom planu možda neće biti odmah vidljive, što ne znači da ih neće biti. Ljubavni život biće pun prijatnih iznenađenja.

VODOLIJA

Ovomesečna zbivanja pokazaće vam da se trud i vredan rad isplate. Vaša posvećenost poslu konačno će biti adekvatno nagrađena. Početkom meseca neka prijateljstva naći će se u iskušenju jer nećete želeti da vas drugi uvuku u svoje privatne drame. Budite podrška, ali dajte do znanja da ne možete da rešavate tuđe probleme. Bićete skloni zaljubljivanju na prvi pogled, ali ne bi trebalo naglo ulaziti u vezu. Prvo bolje upoznajte osobu o kojoj je reč.

RIBE

Ukoliko očekujete povišicu ili unapređenje, do toga ovog meseca najverovatnije neće doći. Klonite se sukoba sa nadređenima i posvetite se obavljanju svojih zadataka, biće prilike za napredak. U tome bi vam mogle pomoći osobe koje upoznate preko zajedničkih poznanika. Na ljubavnom planu neće biti razloga za pobunu. Postojeće veze prolaze kroz srećan period, a samci bi novu ljubav mogli da upoznaju na jednom okupljanju. Malo ko će moći da odoli vašem šarmu ovog meseca.

Piše: Kristina Živković

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.