Polako se bližimo 2022. godini i jedva čekamo da saznamo šta su zvezde spremile za nas. Bez obzira da li verujete u astrologiju ili ne, postoje stvari koje ne možete poreći, kao naprimer uticaj retrogradnih planeta koje se čine neobjašnjivo u vazduhu.

U nastavku je svetski priznata astrološkinja Tash Weber otkrila podatke o glavnim astrološkim događajima koji se dešavaju 2022. godini, a zanimljivo je da će Merkur biti retrogradan čak četiri puta, što nagoveštava loše vesti.

GLAVNI ASTROLOŠKI DOGAĐAJI U 2022.

2022. biće sezona pomračenja u dva nova znaka - Biku i Škorpiji. Ova pomračenja donose promenu sa velikim 'P', što može biti uznemirujuće. Međutim, pomračenja imaju tendenciju da vas protresu i probude. Dakle, ako vam je promena i potrebna, pomračenje će uspeti brže i da je ostvari! Ali svaki ciklus pomračenja je malo drugačiji, u zavisnosti od znakova koji ih ugošćuju.

U Biku i Škorpiji bićemo motivisani da promenimo svoj finansijski položaj i dobro ćemo razmišljati o svim aspektima koji nam donose novčanu sigurnost.

Znaci na koje najviše utiču sezone pomračenja 2022. u maju, oktobru i novembru biće Bik, Škorpija, Lav i Vodolija.
Još jedan ključni astrološki događaj u 2022. su susreti Saturna i Neptuna. Ovaj planetarni duo osigurava da će diskusije i pitanja o mentalnom zdravlju dominirati našim medijima i biti vruća tema razgovora za stolom dok se večera.

DATUMI RETROGRADNOG MERKURA U 2022.

Niste mislili da ćete preživeti celu godinu bez retrogradnog, zar ne? Prema ekspertima, 2022. će biti rekordna četiri retrograda (obično imamo tri godišnje). Astrološka zona predviđa da će prvi udariti 14. januara i trajati do 3. februara. Drugi će trajati od 10. maja do 2. juna, treći od 9. septembra do 2. oktobra i srećni traje od 29. decembra do 18. januara 2023. godine.

U redu da se osećate preplavljeno, iako se to još uvek nije ni dogodilo. Kao i kod svake retrogradnosti, možemo očekivati bilo šta, od tehnološkog neuspeha do raspada odnosa i opšteg haosa. Veoma zabavno! Najbolji saveti da ostanete mirni usred oluje su da detaljno pristupite svakoj komunikaciji i da ovladate strpljenjem i fleksibilnošću u svojim planovima, što je više moguće. Ako sve drugo ne uspe, samo se nasmejte i izdržite, zapamtite da smo svi zajedno u tome.

RETROGRADNA VENERA

Po strani retrogradni Merkur, 2022. godinu ćemo započeti sa retrogradnom Venerom (od 19. decembra do 29. januara), ali ne bojte se, ovo je zapravo dobra stvar. To će nam pomoći da jasnije razmislimo o dugoročnim ciljevima, posebno kada su u pitanju odnosi sa ljudima i finansije. Iskoristite ovo vreme da shvatite šta želite od ovih oblasti, i iako ponekad može biti bolno, to će vas pripremiti za jaču godinu.

RETROGRADNI MARS

Možda niste čuli za ovaj, ali retrogradni Mars će se pojaviti krajem oktobra. Ova planeta je vatrena i vlada načinom na koji izražavamo strast i bes, tako da je to tipično tačka niske motivacije sa obaveznom visokom iscrpljenošću. Opustite se za ovo vreme, na kraju krajeva, planete rade protiv vas.