Nova godina se brzo bliži, a nakon surovih astroloških aspekata tokom 2020. i 2021, ne krivimo vas ako je vam je teško da budete uzbuđeni zbog svega što nam planete spremaju u 2022. godini. Ipak, predstojeća godina biće puna nade i optimizma za sve znakove zodijaka - a takođe, biće još nekih posebnih kosmičkih trenutaka koji će nekima od nas doneti dodatnu sreću i magiju. Definitivno ćete želeti da obeležite datum u svom kalendaru i to svetlucavom zvezdom, kada saznate koji je to najsrećniji datum u 2022. za vaš horoskopski znak.

Ovan

Najsrećniji dan: 18. avgust

Pripremite se za godinu punu rasta, magije i sreće. Srećna planeta Jupiter obilazi vaš zodijak od 10. maja do 28. oktobra — deo tranzita koji se dešava samo jednom u 12 godina — pa je vreme da se fokusirate na uzdizanje i nove mogućnosti. Jedan od vrhunaca ovog perioda dogodiće se 18. avgusta, kada će Jupiter formirati harmoničan trigon aspekt sa divnom planetom Venerom. Venera će u ovom trenutku osvetliti vašu petu kuću romantike, strasti i kreativnosti, tako da će to biti neverovatno srećno vreme za ljubav i zabavljanje. Ova veza između prednosti će takođe doneti gomilu inspiracije za umetničke poduhvate, pa iskoristite magiju.

Bik

Najsrećniji dan: 13. maj

Ove godine krećete u veliki period transformacije. Severni čvor sudbine ulazi u vaš znak 18. januara — upad koji se neće ponoviti skoro dve decenije — što znači da će narednih nekoliko godina doneti seriju pomračenja koja će vam pomoći da ponovo uskladite svoju sudbinu i prihvatite novu verziju sebe. Posebno snažan trenutak će nastupiti 13. maja, kada će se Sunce u vašem znaku poravnati sa severnim čvorom. Dolazeći samo dve nedelje nakon pomračenja Sunca u Biku, ovaj dan će verovatno doneti jasnoću o vašem pravom životnom pozivu i omogućiti vam da ispoljite neke nove delove svog identiteta. 

Blizanci

Najsrećniji dan: 30. maj

Tokom proteklih godinu i po dana, imali ste seriju pomračenja koja su uzdrmala vaš identitet i odnose, ali 2022. vam daje povoljnu priliku da u potpunosti prihvatite ovu novu i nadograđenu verziju sebe. Moćan mladi Mesec u vašem znaku 30. maja donosi vam jednu od najsrećnijih prilika u godini da ispoljite svoje želje i pretvorite svoje snove u stvarnost. Ova lunacija se povoljno povezuje i sa Jupiterom u izobilju i sa Marsom orijentisanim na akciju, donoseći vam sreću i motivaciju koje su vam potrebne da pokrenete svoje lične ciljeve. Vaša vladajuća planeta Merkur će biti u kvadratu sa strogim Saturnom, ali će takođe formirati harmonične aspekte i sa mističnim Neptunom i sa transformacionim Plutonom, što će pojačati vašu intuiciju i omogućiti vam da jasnije vizualizujete svoje snove.

Rak

Najsrećniji dan: 17. jul

Jula 17. planete vam spremaju dodatnu magiju sezone Raka. Sunce i Merkur će se upravo poravnati u vašem znaku, formirajući ono što je poznato kao Merkur cazimi, što znači da je Merkur „u srcu sunca“. Ovaj aspekt pomaže da unesemo autentičnost i jasnoću u svoje reči i misli, a vi ćete to osetiti snažnije od većine. Sunce i Merkur u Raku zajedno će formirati srećni trigon sa sanjivom planetom Neptunom, što ga čini odličnim danom za duhovno usklađivanje, kreativne projekte i pojačanu intuiciju. Takođe je odličan dan za napredovanje u karijeri i umrežavanje, zahvaljujući motivišućoj vezi između energičnog Marsa i srećnog Jupitera, koji će osvetliti vašu kuću javnog priznanja. Povrh svega toga, blagotvorna planeta Venera će takođe ući u vaš znak ovog dana, čime će započeti mesec poboljšane lepote, ljubavi i luksuza u vašem životu.

Lav

Najsrećniji dan: 31. jul

Leto je uvek vaše vreme da zablistate, ali ova godina će biti ispunjena još više strasti i kreativnosti nego inače. To je zato što će Jupiter osvetljavati vašu petu kuću radosti i romantike tokom sezone Lava — i moći ćete da iskoristite ovu srećnu energiju još snažnije 31. jula, kada će se vaša vladajuća planeta Sunce formirati povoljan aspekt trigona sa blagotvornim Jupiterom. Ovo je pravo vreme da pratite svoje srce, prihvatite ono što vas inspiriše i da se zaljubite. Takođe je posebno dobro vreme da svoju strast pretočite u umetničke projekte.

Devica

Najsrećniji dan: 16. februar

Započinjemo godinu sa mesecom retrogradne Venere koja je u sferi romantike i strasti u natalnoj karti, što bi moglo da izazove osećanja za bivše partnere i podstakne neke značajne stare ideje kada su u pitanju želje vezane za seks i izlaske. Međutim, 16. februara, biće vreme da krenemo u potpuno novi ciklus ljubavi - i to ne samo zato što je pre toga Dan zaljubljenih. To je zato što će se ljubavna planeta Venera i planeta seksa Mars naći u vašoj koketnoj petoj kući za spoj ispunjen vatrometom, nudeći nove romantične veze i priliku da u potpunosti integrišete lekcije koje ste naučili tokom januarske retrogradnosti.

 Vaga

Najsrećniji dan: 22. oktobar

Vaša vladajuća planeta Venera će većinu sezone Vaga provesti osvetljavajući vaš znak, čineći vaš rođendanski mesec još bogatijim i lepšim nego inače. A na kraju sezone Vage, 22. oktobra, očekuje vas bonus iznenađenje — pošto će prelepa planeta Venera i svetlucavo sunce formirati super-posebno poravnanje u vašem znaku poznatom kao „Venerina zvezda“. Ovaj srećni aspekt donosi magiju i romantiku, kao i uzbudljiv novi početak vezan za zadovoljstvo, želju i kreativnost. Odličan je dan da flertujete i prigrlite svoju glamuroznu stranu debitovanjem novog seksi izgleda.

Škorpija

Najsrećniji dan: 15. novembar

Sezona vaših rođendana će ove godine biti fenomenalna, Škorpije — pošto će planeta lepote Venera krasiti vaš znak svojim glamuroznim prisustvom veći deo meseca, dok će ekspanzivni Jupiter unositi sreću u vašu petu kuću romantike ispunjenu strastima. Ove dve dobrotvorne planete će obasuti dodatne blagoslove na vas (i vaš ljubavni život) 15. novembra, kada jedna drugoj formiraju harmoničan trigon aspekt. Uvidećete da ljubav i zabava teku mnogo lakše nego inače, pa iskoristite ovaj povoljan kosmički period u svoju korist.

Strelac

Najsrećniji dan: 23. novembar

Nakon godinu i po pomračenja koja pogađaju osu vašeg horoskopskog znaka, 2022. godina će doneti povoljnu priliku da nežno integrišete nadogradnju i sva prestrojavanja koja su se desila u vašem životu tokom tog perioda. A mlad Mesec u vašem znaku 23. novembra biće jedna od najsrećnijih prilika u godini da ispoljite svoje želje i pokrenete nove uzbudljive avanture. Tokom ovog lunarnog resetovanja, takođe ćete imati blagotvornu Veneru i komunikativni Merkur u svom znaku, dajući vam jasnoću i gracioznost dok započinjete nove projekte ili veze. Sunce i Mesec će takođe biti harmonično povezani sa Jupiterom, vašom vladajućom planetom, koja ovu lunaciju povezuje sa još više sreće i magije.

Jarac

Najsrećniji dan: 8. januar

Počinjemo godinu sa ljubavnom planetom Venerom koja se retrogradira u vašem znaku i šalje vas na duboko putovanje ponovne procene kada je u pitanju ono što poštujete i želite da bude prioritet u vašim odnosima — što će rezultirati velikim sjaj za vaš ljubavni život tokom 2022. Posebno srećan trenutak dolazi usred sezone Jarca, 8. januara, kada se sunce i blagotvorna Venera spoje u vašem znaku. Ovde će formirati posebno poravnanje poznato kao „Tačka zvezde Venere“, koja vam daje dodatno samopouzdanje, nove romantične prilike i neku preko potrebnu jasnoću o tome šta želite od ljubavi.

Vodolija

Najsrećniji dan: 6. mart

Spremite se da gledate kako varnice lete i prihvatite potpuno novi ciklus kada su ljubav i strast u pitanju, jer se senzualna planeta Venera poravnava sa smelom planetom Marsom u vašem znaku 6. marta. Osvojeni aspekt konjunkcije između planeta ljubavi i seksa se neće ponoviti u vašem znaku još dve godine, tako da ovo označava povoljan novi početak za vas u vašim vezama, seksualnom izražavanju, pa čak i kreativnim poduhvatima. Srećno je vreme da kažete ''da'' prolećnoj vezi ili rizikujete neku novu, nekonvencionalnu vezu.

Ribe

Najsrećniji dan: 12. april

Godina 2022. će biti jedna od najmističnijih godina u vašem životu, a posebna kosmička veza koja se dešava 12. aprila je jedan od glavnih razloga za to. Tog dana, blagotvorna planeta Jupiter — koja je planetarni vladar Riba u tradicionalnoj astrologiji — spaja se sa vašim modernim planetarnim vladarom, sanjivim Neptunom, u vašem kućnom znaku. Ovo predivno poravnanje će pojačati vašu kreativnost, ispuniti vas inspirativnim novim idejama, poboljšati vašu glamuroznu stranu, pa čak i dovesti do duhovnih buđenja koja će vam omogućiti nesmetan pristup vašem višem ja. Ove dve duhovne planete se nisu spojile u Ribama više od 150 godina, i neće to učiniti ponovo u našem životu, pa iskoristite magiju.