U petak, 18. marta ujutru očekuje nas pun Mesec u Devici. Devica je znak kojom vlada Merkur te spada u pametne, elokventne, analitičke znakove.

Ona voli da preispituje, analizira, ide do najsitnijih detalja, pa ako uoči nesavršenstvo, odmah se baca u trening i usavršavanje. Zato je ovaj pun Mesec odličan da se usavršimo ili poboljšamo u nekoj veštini. Dovedemo sebe i svoje potencijale do punog sjaja, izvučemo ono najbolje od nas.

Devica je takođe znak lečenja i isceljivanja, stoga možemo da radimo na ozdravljenju ili izlečenju bilo neke bolesti, bilo nekog odnosa ili lošeg obrasca i osobine. Ona je i znak pročišćenja, devičanske čistoće, pa možemo fizički pospremiti i počistiti prostor, ali i energetski.

Ovi si dani idealni za čišćenje stana, ne trebaju neke komplikovane metode, dovoljno je da upalite mirisni štapić ili eterično ulje s namerom da se pročiste ustajale i negativne energije. Kad osetimo da smo mi i prostor u kojem boravimo čisti, proces isceljenja može da započne.

Ovo je vreme da pronađemo ili počnemo da uzimamo neki preparat koji će pomoći u ozdravljenju. Na primer, ako treba da iscelimo emocije možemo da uzmemo ružu ili bosiljak, ako treba iscelimo posao možemo uzeti lovor, a za novac cedar. Ili neki suplement nemanjen određenom delu tela.

Kad je pun Mesec, tada su Sunce i Mesec uvek u suprotnim znakovima – u ovom slučaju Sunce je u Ribama, a Mesec u Devici. Ribe su izrazito nematerijalan i duhovan znak, dok je Devica praktičan zemljani znak.

Povezivanje ova dva znaka znači zapravo spuštanje nekih duhovnih kvaliteta u svakodnevni život.

Na primer, ako je duhovni kvalitet univerzalna ljubav, da ne bi ostala samo u apstraktnom spiritualnom svetu ideala, kroz ovaj kanal spuštamo je u svakodnevni život na način da širimo ljubav oko sebe te budemo dobri i ljubazni prema bližnjima.

Takođe, ako nam se javi muza u duhovnom svetu Riba i nadahne nas na neko kreativno ili umetničko delo, kroz znak Device pretvorićemo to delo u materijalan svet. Zato je ova osa Riba i Device odlična za ostvarivanje naših najviših ideala.

Ovaj pun Mesec, najjače će delovati na Device i Ribe, i one koji imaju planete u ovim znakovima, tako što će osetiti sve gorenavedene efekte. S druge strane, ovo će biti najizazovniji period za Blizance i Strelčeve.