Postoji nešto posebno magično u letu što budi pojačane želje, življe fantazije i romantične scenarije. Dugi sunčani i tople zvezdane noći tome posebno doprinose, ali možete zahvaliti i astrološkim događajima.

Dok se Sunce sigurno kreće kroz Raka, Lava i Devicu svakog leta, susreti između samih planeta se menjaju iz godine u godinu, a ovo su datumi koji će posebno obeležiti leto 2022:

28. jun: Istog dana kada je mlad Mesec u Raku koji brine, romantična Venera u Blizancima formira slatki sekstil Jupitera, planete sreće, u Ovnu. Ovo postavlja optimističan, društveni, seksi ton koji je savršen za oživljavanje novog plamena i strasti sa drugom polovinom.

12. jul (PT) do 13. jul (ET): Planeta ljubavi, Venera, u radoznalim Blizancima formira harmonizujući trigon sa strogim Saturnom u Vodoliji, promovišući važna druženja i poznanstva.

31. jul: Sunce u harizmatičnom Lavu formiraće slatki trigon do Jupitera koji donosi obilje u dinamičnom Ovnu, podižući samopouzdanje, sreću i, vrlo moguće, strast.

7. avgust: Romantična Venera u Raku formiraće divan trigon sa Neptunom, planetom snova, u Ribama. Ovo će pojačati vašu maštu, kao i sposobnost da nabacite ružičaste naočare i da vas opije potpuna fantazija.

18. avgust: Venera koja se kreće kroz samouverenog Lava formiraće slatki trigon sa Jupiterom u razigranom Ovnu, čineći jedan od najsrećnijih i najsparnijih dana u godini za ljubav.

16. septembar: Venera u Devici koja je orijentisana na detalje se bori protiv Marsa u rasejanim Blizancima, što bi moglo da izazove udarce u ionako stresnoj romantičnoj situaciji - ali takođe može da se prilagodi i divljoj strasti i seksu u harmoničnijim vezama.

19. septembar (PT) do 20. septembar (ET): Slatka Venera u Devici koja upravlja odnosima formira srećan trigon sa revolucionarnim, buntovnim Uranom u Biku, podstičući iznenađenja, pomake i želju da se suprotstavite svim konvencijama u ljubavi.

Evo šta svaki horoskopski znak može da očekuje na polju ljubavi tokom ovih vrelih meseci (u svakom smislu). P.S. Obavezno pročitajte i horoskop vašeg podznaka! 

Ovan

Sa srećnim Jupiterom koji se kreće kroz vaš znak tokom leta, imate dodatnu snagu da ostvarite sve što ste priželjkivali. 31. jul je posebno uzbudljiv dan, zahvaljujući Suncu u vašoj petoj kući romantike koje formira harmoničan trigon sa Jupiterom, pojačavajući vašu sposobnost da izrazite – i postignete – upravo ono što želite od situacije ili ozbiljne veze.

A 18. avgusta romantična Venera u vašoj petoj kući sinhronizuje se sa Jupiterom. Ovo je jedan od najsrećnijih astroloških tranzita uopšte, i pošto je u vašoj romantičnoj zoni, to je jedan od vaših najpovoljnijih momenata u godini da pokažete svoje najsjajnije i najistinitije Ja - kao i da privučete i povežete se sa nekim ko će uzdrmati tvoj svet.

Bik 

Provođenje vremena sa prijateljima ovog leta moglo bi da dovede do sanjive, romantične prilike, posebno 7. avgusta, kada romantična Venera u vašoj trećoj kući komunikacije formira slatki trigon ka duhovnom Neptunu u vašoj 11. kući prijateljstva. Odustajanje od praktičnih stvari i razgovor o svojim sanjarenjima i željama trebalo bi da pokrene vašu maštu, potencijalno vas inspirišući da započnete potpuno novo poglavlje u svom ljubavnom životu.

I iako ste čovek od navike, imaćete goruću želju da uzdrmate stvari u svom ljubavnom i seksualnom životu 19-20. septembra kada planeta ljubavi (i vaš vladar), Venera, u vašoj petoj kući romansa formira slatki trigon sa buntovnim Uranom u vašem znaku. Ovaj trenutak bi mogao da ustupi mesto proboju koji otvara oči o tome šta želite od sadašnje ili buduće veze. Ili ćete možda čak postati malo kreativniji u pogledu ispunjavanja svojih želja u spavaćoj sobi.

Blizanci 

Srećno, Blizanci. Venera, planeta ljubavi, kreće se kroz vaš znak od 22. juna do 17. jula, pojačavajući vašu harizmu i šarm. A 28. juna, istog dana kada je i mladi Mesec, Venera formira divan sekstil Jupitera, planete sreće i obilja, u vašoj 11. kući dugoročnih želja. Verovatno ćete imati veliki izbor žurki, pozivnica za izlaske ili zabavnih trenutaka sa osobom koja vam se dopada, zato dajte sve od sebe da maksimalno iskoristili trenutak.

A 13. jula, Venera u vašem znaku formira harmonijski trigon sa Saturnom koji voli posvećenost u vašoj devetoj kući avanture. Mogli biste biti spremni da vodite veliki razgovor sa nekim posebnim o eventualnom planiranju vašeg prvog zajedničkog putovanja na daljinu - ili da napravite još jedan uzbudljiv skok vere kao par.

Rak 

Ne samo da ćete moći da uživate u sezoni u kojoj je Sunce u vašem znaku od 21. juna do 22. jula, već će i Venera, planeta ljubavi, biti u vašem znaku od 17. jula do 11. avgusta, pojačavajući vaš unutrašnji i spoljašnji sjaj. Šta god želite od svog seksualnog i ljubavnog života, biće vam nadohvat ruke tokom ovih nekoliko nedelja.

A 7. avgusta, Venera će formirati slatki trigon ka duhovnom Neptunu u vašoj devetoj kući avanture, ohrabrujući vas da se odreknete propisanog plana igre i vidite kuda vodi vaša intuicija. Prestaćete da budete oprezni i prepustiti se, te ili sresti ili uživati u neverovatno romantičnom odnosa sa nekim kog već znate. Konačno ćete dozvoliti svom srcu da vas vodi, a ovaj put vas to neće koštati.

Lav 

Vaš vladar, Sunce, podiže vaše ionako obilno samopouzdanje tako što se kreće kroz vaš znak od 22. jula do 22. avgusta, a zatim Venera od 11. avgusta do 4. septembra. Za to vreme ćete biti uravnoteženiji, harizmatičniji nego inače i svesniji svog imidža, ​​što bi vas moglo navesti na razmišljanje o ljubavnoj priči koju želite da kreirate.

18. avgusta, Venera u vašem znaku formira harmoničan trigon sa srećnim Jupiterom u vašoj devetoj kući avanture i visokog učenja, inspirišući vas da izađete iz svoje zone udobnosti zarad svojih romantičnih ideala. Ako ste slobodni, možda je vreme da pogledate nekoga ko nije vaš uobičajeni tip ili odletite na neverovatno putovanje gde biste mogli da upoznate nekoga ko može da vas nauči nečemu. Ako ste u vezi, davanje prioriteta iskustvima koja proširuju horizonte sa srodnom dušom – u spavaćoj sobi i van nje – može da ojača vaš odnos.

Devica 

Iako možda namerno ne tražite reflektore – budući da se verovatno fokusirate na svoju dnevnu rutinu i da budete na usluzi drugima – sezona Sunca u vašem znaku ne može, a da vam ne emituje glamurozne vibracije na nivou Jennifer Lopez. Sve oči će biti uprte u vas, Device, posebno od 5. do 29. septembra, kada se Venera kreće kroz vaš znak, podižući vaš šarm, kao i vaš fokus na lepotu i zadovoljstvo.

Od 18. do 19. septembra, Venera u vašem znaku formira slatki trigon sa šokantnim Uranom u vašoj devetoj kući avanture, što bi moglo da vas inspiriše da na najbolji mogući način isprobate nešto potpuno van svog karaktera. Mogli biste da se spremate za uobičajeni izlazak, upoznate nekoga van grada ili odlučite da odete na seksi mesto za odmor koje ste vi i vaš partner oduvek želeli da posetite. Otpuštanje perfekcionizma i uživanje u trenutku mogli bi da bude jednako uzbudljivo i ispunjujuće.

Ljubavni horoskop za leto 2022. donosi uzbudljive prilike.
Unsplash/John Schnobrich 

Vaga

Sezona Lavova — i putovanje Sunca kroz vašu 11. kuću prijateljstva od 22. jula do 22. avgusta — verovatno će biti vaš omiljeni deo celog leta, Vage. To je delimično zahvaljujući činjenici da ćete se osećati kao da živite u „Velikom Getsbiju“ sa ogromnim brojem zabava i društvenih okupljanja koja će ispuniti vaš kalendar. Ali ozbiljne veze su takođe istaknute — posebno 31. jula, kada samopouzdano Sunce formira srećan trigon sa srećnim Jupiterom u vašoj sedmoj kući partnerstva. Susret sa određenom osobom se može pretvoriti u bogatstvo i obilje u postojećoj vezi - ili možda onu koja će uskoro postati zvanična.

18. avgusta, Venera u vašem 11. polju prijateljstva će se takođe uskladiti sa Jupiterom u vašoj sedmoj kući partnerstva, tako da bi svaka seksi veza koju ste uspostavili - verovatno preko prijatelja - ili novo poglavlje koje ste započeli svojim partnerom, moglo postati još opojnije i zadovoljavajuće.

Škorpija 

28. juna — istog dana kada i mladi Mesec — romantična Venera će se kretati kroz vašu osmu kuću seksualne intimnosti, formirajući pozitivan sekstil Jupitera, planete sreće, u vašoj šestoj kući blagostanja. Mogli biste da otkrijete svoje seksualne želje i steknete redovnije navike kada su u pitanju vaše u spavaćoj sobi. Zapravo, čini se da se osećate usredsređenije, smirenije i povezanije sa sobom i sa kim god delite trenutke koji oduzimaju dah.

7. avgust je još jedan superseksi vrhunac leta za vas, Škorpije, jer će Venera koja donosi zadovoljstvo biti u vašoj devetoj kući avanture, formirajući slatki trigon sa sanjivim Neptunom u vašoj petoj kući romantike. Žudećete za mogućnošću da se igrate u dubokom kraju duhovnosti, emocija i mašte — možda zaronite u kreativni projekat ili jednostavno preduzmete korake da ostvarite dugogodišnju fantaziju zajedno sa nekim zbog koga vam srce brže kuca.

Strelac 

Tokom sezone Lavova — od 22. jula do 22. avgusta — Sunce se kreće kroz vašu devetu kuću avanture, koja vlada u kući Strelčeva, što ovo doba godine čini posebno stimulativnim za vas. Dok sunce sija veliko, smelo i svetlo, a dani su dugi i puni mogućnosti, spremni ste da poletite na mnogo načina, uključujući i vaš ljubavni život. Dok se Venera kreće kroz istu zonu od 11. avgusta do 4. septembra, ne možete a da ne budete preplavljeni šansama da rastete, učite i izađete iz svoje zone komfora — posebno uz novo poznanstvo ili dugoročnu ljubav.

18. avgusta, Venera formira harmonijski trigon sa Jupiterom koji podstiče obilje u vašoj petoj kući romanse, pojačavajući intenzitet vaših fantazija, flertovanja i sanjarenja. Uvek ste spremni da rizikujete kada su u pitanju vaše emocije, ali sada ste potpuno uzbuđeni - i imate sve razloge da verujete da će vaše divlje romantične nade ispasti upravo onako kako ste zamislili.

Jarac 

Sezona Raka (21. jun – 22. jul) uvek baca pažnju (ili da kažemo Sunčevu svetlost?) na vašu sedmu kuću partnerstva, dok sezona Lava (22. jul – 22. avgust) usmerava vaš fokus na vaše emocionalne veze. Ali ove godine ćete želeti da protresete stvari zbog romantike i uzbuđenja. 7. avgusta, slatka Venera u vašoj sedmoj kući partnerstva formira srećan trigon sa sanjivim Neptunom u vašoj trećoj kući komunikacije, a vi biste mogli da budete spremniji nego ikad da pustite mašti na volju — a zatim  svoju viziju pretvorite u stvarnost sa nekim ko to zaslužuje.

Od 18. do 19. septembra, Venera u vašoj devetoj kući avanture formira pozitivan trigon sa buntovnim Uranom u vašoj petoj kući romantike, inspirišući vas da se oslobodite pragmatičnog razmišljanja i da prigrlite nepoznato. Praćenje vašeg intelekta može vas pripremiti za uzbudljivo, nezaboravno iskustvo sa potencijalnim partnerom.

Vodolija

Generalno ste obožavatelj rada sa timom prijatelja ili grupom kolega, ali dok se romantična Venera kreće kroz vašu sedmu kuću partnerstva od 11. avgusta do 4. septembra, skoro ništa neće biti bolje od toga da provodite vreme sa jednom posebnom osobom. Ako ste u vezi i težili ste zajedničkim ciljevima sa svojim partnerom, ovaj period može vam olakšati da to ostvarite. Ako ste slobodni, moguće je da biste mogli da upoznate nekoga sa kim ćete se zaista prepoznati.

Konkretno, 18. avgusta, kada Venera formira harmonijski trigon sa srećnim Jupiterom u vašoj trećoj kući komunikacije, bićete spremni da kažete tačno šta vam je potrebno od partnera - sadašnjeg ili budućeg. Ako niste u vezi, ažurirajte svoj nalog na nekoj društvenoj mreži ili aplikaciji za upoznavanje, mogli biste da privučete prave ljude.

Ribe

Ne samo da će Sunce koje donosi vitalnost biti u vašoj petoj kući romantike od 21. juna do 22. jula, već je i slatka Venera tu od 17. jula do 11. avgusta, pojačavajući bezbrižnu, spontanu, iskrenu energiju u vašem životu. Sada ćete želeti da ostvarite svoje želje spremnije i otvorenije. Ako ste bili u situaciji u kojoj niste označili sva polja, mogli biste biti inspirisani da zauzmete stav — ili jednostavno prihvatite da je vreme da se krene dalje. Sada bi trebalo lakše da privučete ono što zaslužujete.

7. avgusta, kada Venera u vašem petom polju formira harmoničan trigon sa mističnim Neptunom u vašem znaku, mogli biste da budete zaneseni živopisnim, šarenim snovima o vašem ljubavnom životu. Preispitivanje i zapažanje stvari zapravo vam može pomoći da razjasnite svoje odnose i ideje za koje nemate vremena, duhovno i energetski. Neka vam ovo bude vodilja i napredovaćete.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.