OVAN

Udaljite se od ljudi koji vas zamaraju, a više vremena posvetite osobama koje vam podižu raspoloženje. Loši postupci prema voljenoj osobi obiće vam se o glavu, prisetite se svega zbog čega ste srećni što je imate. Pred kraj meseca imaćete priliku da poboljšate komunikaciju, a ako ste sami, jedno prijateljstvo pretvoriće se u nešto više. Nastojte da pronađete zadovoljstvo u onome što radite i usavršite svoje talente. To će vam doneti bolju zaradu.

BIK

Mogli biste da dobijete povišicu ili unapređenje na koje dugo čekate, a dobar je trenutak i za pokretanje sopstvenog posla vezanog za internet, odnosno digitalni marketing i društvene mreže. Ako osećate da vas partner iskorišćava ili se vaša veza temelji isključivo na seksu, možda je vreme da krenete dalje i pronađete osobu koja će vas ceniti, voleti i prihvatati zbog onoga što jeste. Ako imate tajnu simpatiju, pokažite joj svoje prave osećaje, jer će se isplatiti.

BLIZANCI

U razdoblju svoje vladavine usredsredite se na dobre stvari koje imate u životu i budite zahvalni na njima. Iznenadiće vas kako jednostavna promena stava može dovesti do pozitivnih pomaka. Oslobodite se negativnih misli i činite dobro drugima jer dobro će vam se vratiti. U danima oko rođendana više vremena posvetite ljudima u čijem se društvu osećate poletno, a udaljite se od osoba koje vas iscrpljuju. Ne odajte svakome svoje tajne, neko bi to mogao da iskoristi protiv vas. Ako budete više bili uz voljenu osobu, slušali probleme koji je muče i pokazali da može da računa na vas, zauzeti će učvrstiti svoju vezu. Kvalitetno osmislite zajedničko vreme, izađite na mesto gde niste bili, razbijte rutinu i imaćete razloga za zadovoljstvo. Samci bi preko poznanika mogli da upoznaju nekoga ko će ih privući na prvi pogled, a simpatije će biti obostrane. Iako ćete se do polovine meseca povremeno osećati malodušno, ne odustajte od profesionalnih ciljeva koje ste zacrtali. Napokon ćete imati priliku da se izborite za unapređenje ili povišicu, a ako razmišljate o pokretanju vlastitog posla, trenutak je da krenete prema tom cilju.

RAK

Počnite da se zauzimate za sebe i hrabro se suočite sa problemima na koje nailazite. Dovoljno ste sposobni da ih rešite pa se ne dajte obeshrabriti. Ako poteškoće sa kojima se susrećete na poslu počnete da gledate kao izazove kojima ste dorasli, lakše ćete ih savladati. Pozitivnim stavom privući ćete takve osobe i steći vredne saveznike. Trzavice i nesporazume sa voljenom osobom rešavajte odmah. U tome će vam pomoći otvoren razgovor i češći izlivi nežnosti.

LAV

U prvoj polovini meseca imaćete brojne profesionalne obaveze, no uložena energija i trud mogli bi prilično da vam se isplate. To se naročito odnosi na poslove vezane za druge zemlje, internet i medije, a jedan kontakt koji tako uspostave, samcima bi mogao da postane zanimljiv i na privatnom planu. Nakon 14. lakše ćete disati i imaćete više vremena za zabavu, druženje sa prijateljima, ali i za voljenu osobu. Ukaže li se prilika, idite na romantični vikend u inostranstvo.

DEVICA

Ako se pomirite sa činjenicom da ne možete da kontrolišete baš sve u životu, prestaćete da nepotrebno gubite živce. Umesto da se nervirate zbog onoga na šta ne možete da utičete, posvetite se aktivnostima i osobama koje vas opuštaju. Kreativna rešenja pomoći će vam da rešite izazove na poslovnom planu, a ako usavršite svoje informatičke veštine, lakše ćete obavljati zadatke. Dobra komunikacija ojačaće osećaj bliskosti sa voljenom osobom.

VAGA

Nemojte da vas frustrira to što osobe za koje ste učinili nešto ne pokazuju dovoljno zahvalnosti. Dobro delo činite zbog sebe, a okolina će u globalu to znati da ceni. Odnos sa partnerom mogao bi povremeno da bude napet, ali ako pokažete više razumevanja jedno za drugo, trzavice će se rešiti. Pred samcima je razdoblje puno obećavajućih susreta. Priklonite se osobi sa kojom vas vežu intelektualni interesi. Imaćete priliku da hobi pretvorite u isplativ posao.

ŠKORPIJA

Vodite računa o zdravlju, počnite redovno da vežbate ili barem da provodite više vremena na svežem vazduhu. Bolja telesna forma poboljšaće i vaše mentalno stanje te olakšati suočavanje sa profesionalnim izazovima. Ako pokažete da preuzimate potpunu odgovornost za svoje poteze, nadređeni će vam ukazati više poverenja. Probleme u odnosu sa partnerom neće rešiti strastveno mirenje u spavaćoj sobi. Razgovarajte o tome i sve važne odluke donosite zajednički.

STRELAC

Telesna privlačnost nije dovoljan temelj za uspešnu vezu, no prijateljske spone koje vas vežu uz drugu osobu jesu. Zajedničke aktivnosti, interesi koje delite i dugi razgovori samcima će olakšati put do srca njihove simpatije, a zauzetima će pomoći da prevladaju probleme koji iskrsnu u odnosu sa partnerom. To što nećete biti zadovoljni tempom kojim se vaša karijera razvija, ne znači da treba da odustanete od svojih ambicija jer stvari uskoro mogu da se promene.

JARAC

Odvojite više vremena za ono što vas opušta i raduje, pogotovo ako su vas razne obaveze u poslednje vreme umorile. Izlazite i provodite više vremena u prirodi, tako ćete napuniti baterije, ali i upoznati nekog zbog koga bi vam srce moglo brže zakucati. U opuštenom izdanju bićete privlačni suprotnom polu, bilo da je reč o partneru ili novoj simpatiji. Na poslovnom planu budite strpljivi - to što uspeh neće doći odmah, ne znači da će izostati.

VODOLIJA

Ne gubite vreme na osobe koje sumnjaju u vaše dobre namere i sposobnosti. Usmerite se na ono što želite da postignete i verujte u sebe. To što neko o vama ima loše mišljenje ne znači da je u pravu, pogotovo ako je reč o saradniku koji iz zavisti želi da vas ocrni u očima nadređenih. Vaša postignuća govore dovoljno za sebe. Aktivniji društveni život pomoći će vam da osvežite vezu, a samcima će pokazati da se ljubav ponekad rađa u neočekivanim situacijama.

RIBE

Koliko god se sa njima nekad razilazili u mišljenjima, članovi porodice daće vam podršku kada je to zaista potrebno. Ipak, ako budete puni kritika na svoj račun, neće znati kako da postupe, a ni vama takav stav neće doneti ništa dobro. Prihvatite sebe takvima kakvi jeste i potrudite se da postanete najbolja verzija sebe. Prigovaranje će delovati toksično i na odnos sa voljenom osobom. Pokažite joj šta cenite kod nje, poboljšajte komunikaciju i vaš odnos će doživeti preporod.