Od dramatičnog retrogradnog Merkura 10. maja i intenzivne sezone pomračenja 16. maja, majska astrološka klima je bila posebno surova. Ipak, očekujte da će Mlad Mesec 30. maja 2022. doneti nove perspektive i priliku da ostvarite svoje ciljeve. Mesec će ući u Blizance, podstičući nas da izrazimo svoje potrebe i preispitamo ih.

A ako ste jedan od horoskopskih znakova koji su najviše pogođeni Mladim Mesecom u maju, ova lunacija će za vas posebno biti podsticajna za istraživanje novih ideja i pokretanje ličnih projekata. Ipak, biće tu i malo napetosti i stresa, naročito zbog i dalje jakog uticaja retrogradnog Merkusa (do 3. juna).

Evo na koga će najsnažnije uticati Mlad Mesec 30. maja 2022.

OVAN

Mlad Mesec obično stvara napetost u oblastima samoizražavanja, Ovnovi. Kao kardinalnom vatrenom znaku, važno vam je da izrazite svoje potrebe otvoreno. Ipak, ova lunacija dobro cilja na vašu sposobnost da komunicirate i povezujete se sa drugima. Sa druge strane, tranzit koji uključuje vašeg planetarnog vladara, Marsa i Jupitera, planetu sreće, daje vam dodatnu dozu vatrenog samopouzdanja. Jedini problem mogao bi da bude retrogradni Merkur koji obožava nesporazume, pa ipak pažljivo birajte reči i suzdržite se sopstvene impulsivnosti u mejlovima i odgovorima. Naročito, zato što vam se spremaju veliki pomaci u karijeri koje ne želite da propustite.

Mlad Mesec u Blizancima najsnažnije će uticati na Ovnove, Blizance i Device.
Profimedia 

BLIZANCI

Majski Mlad Mesec okupira vašu kuću sopstva, stavljajući osećaj sebe i vezu sa vašim sopstvenim svetom u prvi plan, Blizanci. Možda ćete osećati dodatni pritisak da završite stvari i ispoštujete rokove, pa se pripremite za turbulencije kada je posao u pitanju. Ova lunacija se odnosi na završetak velikog ličnog projekta ili cilja i usmeravanje na sledeći izazov. Nedavno ste zakoračili u zreliju stranu svoje ličnosti, a nagrade za vaš naporan rad su odmah iza ugla. Mars i Jupiter će se ukrstiti u vašoj jedanaestoj kući prijateljstava i društvenih veza, tako da se nemojte stideti da kontaktirate prijatelje ili kolege za sve što vam treba, dobro će proći.

DEVICA

Vreme je za igru, Device, a ova lunacija će vas naterati da se ponovo kalibrišete nakon što je retrogradni Merkur bacio ključ na vaše profesionalne planove. Sada je vreme za nagradu i da se ponovo fokusirate na svoje profesionalne ciljeve. Razmislite o tome gde želite da budete u svojoj karijeri u godini pred nama i postavite opipljive ciljeve kako da to postignete. Dobra je ideja da ponovo pogledate svoj vision board i kreirate novi pravac delovanja.