Još jedan retrogradni Merkur uskoro počinje, pa se pripremite da počnete da proveravate sve detalje i komunicirate sa dodatnom jasnoćom. Od 9. septembra do 2. oktobra 2022. Merkur će usporavati stvari, uzrokujući potencijalni problem u svemu, od pogrešnog rasporeda sastanaka do zbunjujućih razgovora sa našim voljenima.

Ovo troiponedeljno kretanje unazad sigurno bi moglo da izazove neka frustrirajuća kašnjenja ili greške, ali ne i za ove znakove na koje će septembarski retrogradni Merkur delovati povoljno.

BIK

Bilo je ovo leto puno velikih promena za vas, Bikovi. Nepredvidivi Uran osvetljava vaš znak i to sa energetskim Marsom, formirajući snažne varnice u vezama i dovodeći vam sve vrste neočekivanih obrta karakterističnih za Severni čvor sudbine.

Imajući to na umu, sporiji tempo ovog retrogradnog Merkura za vas je i više nego dobrodošao kao odmor od haosa. Izbegavajte da svoj kalendar punite obavezama tokom ovog perioda, jer je velika verovatnoća za greške u komunikaciji ili zabune u vremenu. Umesto toga, dajte sebi malo dodatnog vremena da pregledate svoj trenutni raspored i učinite ga pogodnijim za promene koje su se nedavno dogodile u vašem životu. Ponekad, biti manje produktivan može da donese mnogo više, posebno ako punite baterije za predstojeće velike korake.

LAV

Leto je vaša sezona, Lavovi, i uskoro se bliži kraju — tako da vam ova retrogradnost nudi korisnu priliku da razmislite o svojim nedavnim izborima, pogledate svoju finansijsku situaciju i sagledate svoj društveni život. Prve dve nedelje pogodiće komunikacioni sektor vašeg grafikona, tako da će biti lako reći nešto što ne mislite ili pogrešno protumačiti reči nekog drugog. Međutim, ovo takođe nudi priliku da izgladite sve male međuljudske drame koje su se možda pojavile tokom letnjih meseci ili da slučajno sretnete prijatelje iz vaše prošlosti koje niste videli neko vreme. Koristite ovu energiju sporijeg tempa da očistite svoj kalendar i uravnotežite svoje bankovne račune dok prelazite u novu epohu.

9. septembra stiže nam još jedan retrogradni Merkur, a evo na koga će delovati povoljno i blagotvorno.
Unsplash/Kevin Delvecchio 

ŠKORPIJA

Većina predstojećeg retrogradnog Merkura se dešava u vašoj tihoj i usamljenoj 12. kući, tako da efekti mogu biti malo suptilniji nego obično. Ovo bi mogao biti posebno introspektivan i mističan period, a možda ćete se zateći kako se vraćate u prošle snove. Svakako će vam biti potrebno više vremena i prostora da se povežete sa sobom, a ako postoje duhovne ideje na kojima radite, sada je pravo vreme za prosvetljenje i isceljenje. 

Imajte na umu da se vraćamo u sezonu pomračenja samo nekoliko nedelja nakon što se ova retrogradnost završi sa snažnim pomračenjem Sunca u vašem znaku — pa koristite ovaj retrogradni hod da očistite nered iz svoje podsvesti pre nego što vas jesenji kosmički događaji uvedu u novu eru.

VODOLIJA

Nije da će ovaj retrogradni Merkur biti toliko blagotvoran prema vama, Vodolije – biće tu vidljivih uticaja na putovanja, posao i pozajmice. Međutim, možda ćete takođe otkriti da vam to donosi priliku da razjasnite svoj viši sistem vrednosti i promenite svoju trenutnu paradigmu. Umesto da se držite starih dogmi ili etiketa samo zato što su vam nekada odgovarale, iskoristite ovu energiju da preispitate svoje vrednosti i procenite da li su one i dalje u skladu sa onim što ste danas.

Ovo retrogradno kretanje u perspektivi bi takođe moglo da izazove obnovljeno interesovanje za neke prethodne teme istraživanja ili težnji iz vaše prošlosti. Samo zato što ranije niste postigli određeni cilj ili ste išli za određenim snom ne znači da je prekasno da se to sada ostvari. Ako je strast i dalje prisutna, nemojte se plašiti da počnete ispočetka.