Nakon ekstravagantnog Lava, stigla nam je sezona perfekcionističkih Devica - promenjivog zemljanog znaka kojim vlada Merkur. Šesti znak zodijaka se povezuje s preciznošću, kritičkim razmišljanjem i služenjem.

U nastavku donosimo osobine Devica, te otkrivamo kako ovaj znak pristupa životu, ljubavi i karijeri.

Osobine Devica

Njihova vladajuća planeta Merkur upravlja komunikacijom, intelektom i putovanjima, a takođe je povezana sa znakom Blizanaca. U Blizancima (promenjivi vazdušni znak), Merkur se manifestuje kao brzo razmišljanje, brbljivost i dinamičnost. Devica je, međutim, zemljani znak, pa dočarava Merkurovu samodovoljnu energiju.

"Devičanstvo" Device ne mora nužno da ima veze sa seksualnim. Umesto toga, povezuje se sa znakovom predanošću čistoći i služenju. Takođe, pokazuje da su Device potpuno sposobne da se brinu same za sebe.

Ovo je promenjiv znak, što znači da nam pomaže u prelazu iz jednog godišnjeg doba u drugo, tako da Devica ima mentalnu i fizičku fleksibilnost.

Ponekad su toliko usmjerene na pomaganje drugima, izbegavanje grešaka i trostruku proveru svog rada da mogu da zaborave na zabavu. Sav taj perfekcionizam može biti naporan! Međutim, kada se podsete da se opuste, Device su obično živahne, duhovite i pomalo divlje. Tipičnoj Devici biće dobro da zapamti da je u redu pogrešiti s vremena na vreme, a opuštanje je važan oblik brige o sebi.

Device u ljubavi i prijateljstvu

Device vole preciznost, a to se takođe odnosi na ljubav, seks i veze. Tipična Devica zna šta želi. Dok mnogi stereotipi koji okružuju Devicu imaju veze s razboritošću ili ozbiljnošću, stvarnost je da se ovaj znak jednostavno neće zadovoljiti s nečim što mu ne odgovara.

Device pristupaju ljubavi kao holističkom poduhvatu, tako da partnerstvo s Devicom može izgledati kao potpuna transformacija uma, tela i duha. Izazivaće vas da budete najbolja i najzanimljivija verzija sebe. Pokušajte da se ne uvredite ako vam isprave gramatiku ili vam ponude popis knjiga za čitanje. Ovako Device pokazuju da im je stalo.

Sklone su da se sprijatelje s ljudima koji su posvećeni brizi za sebe i planetu. Poput Blizanaca, Device su poznate po svojoj brzopletosti i suvoparnom smislu za humor. Međutim, mogu da ispadnu vrlo kritični ili hladni, pogotovo zato što zaista vole da znaju sve.

Vladavina Devica traje od 23. avgusta do 22. septembra, a evo kakve su u ljubavi, poslu i životu.
Armani via Bestimage / Bestimage / Profimedia Daga Ziober, Loka Lindaregard, Julian Schneyder posent pour la campagne automne-hiver 2022 de Giorgio Armani. Milan. Le 30 juillet 2022. Giorgio Armani Fall Winter 2022-2023 campaign ad with models Daga Ziober, Loka Lindaregard, Julian Schneyder. Milano. July 30th, 2022.,Image: 710977957, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Armani via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Karijera i novac

Devica je verovatno horoskopski znak koji je najviše orijentisan na detalje. Dakle, bez obzira na profesiju kojom se bave, uočiće one nedostatke, greške i nijanse koje kod drugih prođu nezapaženo.

Obično blistaju u područjima poput pisanja, uređivanja i izdavaštva. Ovaj znak orijentisan na pomaganje uvek postavlja pitanje "Kako mogu pomoći?" te nastoje da poboljšaju sebe i svoje radno okruženje.

Device imaju tendenciju da budu vrlo organizovane i izuzetne u izradi vlastitih rasporeda, tako da je rad od kuće kao freelancer za njih potpuno izvodiv. Zapravo, one su toliko dobre u samodisciplini da se često moraju podsećati da uspore, naprave pauzu i opuste se.

S kim su kompatibilne?

Device obično gravitiraju prema ljudima koji im mogu pomoći da uče, rastu i služe nekom višem cilju. 

Najkompatibilniji znakovi za prijateljstva i veze s Devicama su zemljani znakovi (Bik, Jarac, Devica) jer će odgovarati njihovoj prizemljenoj prirodi. Vodeni znakovi Rak i Škorpija takođe se dobro slažu s Devicama. Iako na tom putu može biti prepreka, Device takođe mogu da funkcionišu u paru sa svojim suprotnim znakom Ribama, i povežu se zahvaljujući svojoj promenjivoj prirodi. Takođe se mogu slagati s Blizancima kojima takođe vlada Merkur.

Vazdušni znakovi kao što su Vaga i Vodolija mogli bi biti malo previše poletni za Device, dok su intenzivni vatreni znakovi (Strelac, Lav, Ovan) skloni sukobu s pribranom Devicom.