Sada kada je sezona Device u punom jeku, verovatno ste uspeli da pronađete svoj unutrašnji mir, ali i pokretač. Ta energija će vam dobro doći jer je Merkur postao retrogradan 9. septembra. Planeta komunikacije se vraća u diplomatsku Vagu i perfekcionističku Devicu, tako da vaša karijera zauzima centralno mesto, podsećajući vas da održavate stabilnost na poslu, kao i neke važne saradnje i konekcije s ljudima. Takođe je odlično vreme da povedete računa o uspostavljanju zdrave ravnoteže između posla i privatnog života.

Ali naravno, možete očekivati da će biti i profesionalnih izazova, konfuzije u vezi sa vašom karijerom, te malo drame na tom putu. 

U nastavku otkrijte svoj poslovni horoskop za vreme retrogradnog Merkura od 9. septembra do 2. oktobra 2022.

OVAN

Retrogradni Merkur naglašava važnost vaših profesionalnih odnosa, Ovnovi. Dobar je trenutak da se povučete i razmotrite svoju ulogu u ovim konekcijama i koliko dobro radite kao pojedinac. Ovo je takođe odlična prilika da se pregrupišete i poštujete dogovore koje imate sa svojim timom. Zapamtite, timski rad zahteva posebnu pažnju, posvećenost i toleranciju - vežbajte ih. 

BIK

Možda ćete primetiti smetnje u svojoj dnevnoj rutini, Bikovi, što će vam izazvati frustracije jer ste znak koji žudi za stabilnošću.  Ako ste uhvatili sebe u monotonom rasporedu, bez da ste dugo probali neke nove stvari, ovaj tranzit tražiće od vas da usporite i preispitate svoj put. Prekomerni rad vam neće uvek pomoći da uspete, a burnout se pojačava tokom retrogradnog Merkura. Podsetite se da su vaša energija i zdravlje svetinja.

BLIZANCI

Bez obzira da li imate kreativnu blokadu ili se borite da uspostavite ravnotežu u poslovnom i privatnom životu, retrogradni Merkur nateraće vas da postavite granice. Dobar je trenutak da prekinete svoj dvostruki život. Takođe, ne zaboravite da napravite prostor za druge, a u slučaju da se stare romanse ponovo pojave ili vam se porodični život zakomplikuje, potrudite se da ih rešite unutar svog doma, bez mnogo pompe i buke.

RAK

Retrogradni Merkur pogađa sferu vaše kuće i porodice, Rakovi, tako da ćete možda želeti da izbegnete previše posla i akcije. Ovo je dobar period da se povučete u svoje utočište i procenite kako ste podelili vreme kada su u pitanju poslovni i privatni život. Priznajte sebi stare greške poput nesuglasica sa kolegama i odbijanja ljudi, i poradite na tome. 

LAV

Očekujte da će retrogradni Merkur napraviti maglu u vašoj glavi kada je u pitanju razmišljanje o karijeri, Lavovi. Možda nećete umeti da se izrazite ili da razumete šta se od vas traži, ali budite precizni i potrudite se da razjasnite sve što treba da uradite, uz pomoć kolega. Takođe, iskoristite ovo vreme da uhvatite neke probijene rokove, ali i da uvežbate konstruktivne dijaloge sa sobom i drugima.

DEVICA

Sa retrogradnim Merkurom u vašem polju finansija i bezbednosti, možda ćete se osećati posebno nestabilno ili pod stresom zbog troškova. Ako imate projekat koji stagnira, ovo bi mogao da bude dobar trenutak da u njega uložite više svog vremena i energije. Sada je odlično vreme da bolje osvestite svoju finansijsku odgovornost i možda istražite nova sredstva ulaganja.

VAGA

Da li vaš posao radi za vas, Vage? Ako ste u nedoumici oko promene karijere, ovo bi mogao biti dobar trenutak da razmislite o promeni. Ili možda radite na tome da utvrdite razliku u vrednostima između vas i vašeg posla. Odvojite vreme da ispitate svoje mogućnosti i izaberete najbolji put za dalje. Nema boljeg trenutka da napravite listu ''za i protiv'' da biste shvatili šta vas čini najsrećnijim.

ŠKORPIJA

Retrogradni Merkur traži od vas da se povučete u svoj unutrašnji svet, Škorpije. Postoji šansa da se preokupirate poslom i zanemarite svoje duhovno zdravlje, tako je ovo odličan trenutak da se napunite i procenite kako vaš posao ometa ovaj segment vašeg života. Uživajte u sadašnjem trenutku i podsetite se da je duhovni diskurs između uma i duše jednako efikasan kao i između vas i drugih. Ovo je divno vreme da nastavite da sanjarite i beležite svoje vizije za budućnost, a da vam niko ne stoji na putu.

STRELAC

Retrogradni Merkur traži od vas da postavite granice i naučite razliku između prijateljstva i profesionalne veze. Možda ćete primetiti promenu u stavovima svojih kolega ili ćete razmišljati o promeni karijere koja ima povoljan uticaj na vašu zajednicu. Ovo je sjajna prilika za timsko povezivanje, ali obratite pažnju koje informacije otkrivate (ponekad treba nešto zadržati samo za sebe).

JARAC

Da li ste na raskrsnici na svom poslu, Jarčevi? Ovo ne znači nužno promenu karijere, ali možda imate problema da date prioritet svom poslu ili privatnom životu. Odvojite vreme da procenite da li možete da se identifikujete sa svojim poslom. Ovo je takođe sjajna prilika da nastavite da se bavite svojim dugoročnim vizijama, sve dok postupate analitički i racionalno.

VODOLIJA

Spremni ste da podignete posao na nove visine, Vodolije, a retrogradni Merkur vam omogućava da upoznate svoje kolege - i sebe - u novom svetlu. Bilo da se radi o vežbama za jačanje tima ili izlasku na happy hour van radnog vremena, odlična je ideja da istražite svoje poslovne veze u novom okruženju. Zato je povoljan trenutak i da se ponovo povežete sa svojim timom, klijentima ili zajednicom od koje ste neko vreme bili distancirani.

RIBE

Vaše profesionalne obaveze se sada ponovo pojačavaju, Ribe, i konačno ćete morati da se suočite sa njima. Gde zaostajete na poslu ili šta vas sprečava da se potpuno transformišete u najbolju verziju sebe? Vreme je da to promenite kako biste nastavili da napredujete. Mir i fokus doneće vam stabilnost koju dugo niste osetili na radnom mestu.