Astrologija je sjajan alat za tumačenje svojih vrlina i mana, otkrivanje vlastite svrhe i sudbine. Ako se ponosite svojom odlučnošću kada je u pitanju postizanje životnih ciljeva, možda spadate u 4 najambicioznija horoskopska znaka.

Sunčev znak, koji predstavlja vaše osnovne crte osobnosti, dobar je način da prepoznate razinu ambicije, ali postoje i drugi astrološki aspekti koji mogu ukazati na uspeh. Na primer, Mars vlada strašću, pa ako je vaš Mars stacioniran u Ovnu verovatno ste neustrašivi na putu do svojih ciljeva.

Možete pogledati i koji znak vlada vašom desetom kućom, inače kućom ambicije i karijere. Kardinalni znakovi (Ovan, Rak, Vaga, Jarac) su znakovi koji preuzimaju inicijativu i dele osećaj odanosti - pa ako je jedan od tih znakova stacioniran u vašoj desetoj kući, verovatno rezonujete s njihovim osjećajem predanosti.

Astrolozi tvrde da su ova 4 horoskopska znaka najambicioznija:

1. Ovan

Čak ni mogućnost neuspeha ne može odvratiti Ovnove od njihovih snova. Hrabri su, kompetitivni, uporni i odlučni u nameri da ostvare sve teške ciljeve koje su sebi postavili. Ovaj znak kojim vlada Mars prvi uskače u rizične situacije i živi za uzbuđenje jer žele da bude prva osoba koja je nešto uspela da učini. 

2. Vaga

Bilo da traže dugovečnu romansu ili žele da žive fantaziju, Vage se ne boje da priznaju da su njihovi ciljevi ekstravagantni. Ovaj vazdušni znak, kojim vlada Venera, srcem je usmeren na raskošan život koji je jednako grandiozan kao i oni sami.

Mnogi pogrešno smatraju Vage neodlučnima, ali istina je da su oportunisti. "Njihova energija kardinalnog znaka nikada im ne bi dopustila da svoju ambiciju stave u drugi plan, međutim, to što su vazdušni znak čini ih fleksibilnijima u smeru u kojem će ih njihovi talenti i snovi odvesti u životu", objasnili su astrolozi za Bustle.

Astrolozi tvrde da su ova 4 horoskopska znaka najambicioznija i da ih ništa ne može sprečiti na putu do uspeha.
Pexels/Karolina Grabowska 

3. Škorpija

Škorpije ostaju verne svom cilju, bila kiša ili sunce. Kao fiksni znak, fokusirani su na svoje ciljeve i njihova nepokolebljiva usredsređenost je ono što ovaj strastveni vodeni znak čini jednim od najambicioznijih.

“Pod zajedničkom vladavinom Marsa i Plutona, Škorpija ima gotovo opsesivan intenzitet nakon što se na nešto odluči. Oni shvataju da se često trebaju žrtvovati kako bi bili uspešni, i ovaj misteriozni vodeni znak ne boji se da duboko zaroni i transformiše se kako bi dobio ono što želi", tvrde astrolozi.

4. Jarac

Jarcima vlada Saturn, marljivi planet koji ih tera da zauzmu nepokolebljiv pristup životu. Strogi su u pogledu onoga što žele od života i neće odustati bez obzira na težinu izazova. Štaviše, njima vlada deseta kuća uspeha i karijere, što ovim ambicioznim znakovima daje svrhu koju opsesivno ispunjavaju.

"Kao kardinalni zemljani znak, potencijal vođstva i autoritet jednostavno su ugrađeni u njihov DNK. Saturn postavlja restrikcije i ograničenja na Jarčeve, što zauzvrat uzrokuje da ovaj tvrdoglavi zemljani znak radi još marljivije od ostalih", kazali su astrolozi.