Svaki mlad Mesec donosi novi početak i promene, pa tako i ovaj. Pokreće sve partnerske odnose, događaje u javnom životu, u pravosuđu i drugim aspektima života, što još zavisi i od polja u kome se mlad Mesec događa.

Kako je još uvek aktuelna retrogradnost šest planeta, neki novi počeci mogu i kasniti ili se odlagati za neki vremenski period.

Ne preporučuje se da raskidate vezu ili brak, partnerske odnose, bilo da su u pitanju ljubavni ili poslovni. Čak je moguće da se pomirite ili kontaktirate neke članove porodice, stare prijatelje i započnete neka nova druženja i prijateljstva.

Svakako da ovaj mlad Mesec jača odnose s ljudima u svim životnim aspektima. Ipak pazite s odlukama i dobro razmislite, posebno ako su neke odluke vaša životna prekretnica. Vrlo je povoljno u ovom periodu stupati u nove poslovne, prijateljske i ljubavne veze. Jačanje postojećih odnosa i veza je takođe naglašeno.

Mnoge promene se događaju u narednom periodu, a posebno u ljubavi. Mnoge osobe bi mogle biti ugodno iznenađene, posebno kada je raspoloženje i veselje u pitanju, a nisu isključeni lepota i kupovina lepih stvari. Ipak ne preterujte, jer je Mesec u opoziciji s Jupiterom što može da pojača hedonizam i nekontrolisane troškove.

Sve što započnete u ovom periodu pet dana pre i posle mladog Meseca može dati odjek u narednih šest meseci.

Obavezno iskoristite svoje šanse kada su poslovne i ljubavne ponude u pitanju, pa čak i sudski sporovi se mogu iznenada rešiti. Usmerite se na jednostavnost, unutrašnji mir i harmoniju, a sve ostalo je na Jupiteru koji vam može s energijom Meseca podariti sreću, dobrobit i bogatstvo u svakom obliku.

Šta mogu da očekuju horoskopski znakovi?

OVAN

Dragi Ovnovi, kod vas se ovaj mlad Mesec događa u vašem polju partnerskih odnosa, poslovnih i ljubavnih, pa bi bilo dobro da sve dovedete u harmoniju i izbalansirate odnose s osobama s kojima niste u najboljim odnosima.

Moguće su i poslovne promene.

BIK

Dragi Bikovi, kod vas je ovaj mlad Mesec u polju zdravlja, posla, svakodnevnog života i kućnih ljubimaca, pa će u tim sferama nastupiti promene, novi preokreti i počeci.

Potrebno je da uspostavite balans i harmoniju u svakodnevnom životu i da emocije ne utiču na poslodavce, kolege i partnere u poslu.

BLIZANCI

Dragi Blizanci, vama se ovaj mlad Mesec događa u vašem petom polju što pokreće materijalne i ljubavne želje koje mogu da zavise od materijalnih potreba.

Moguće je da porodica utiče na vaš emotivni život dok pojedine osobe mogu imati dosta dobar period za trudnoću i harmoniju sa decom.

RAK

Dragi Rakovi, kod vas ovaj mlad Mesec pokreće i pravi promene u vašem četvrtom polju doma, porodice, intime, pa pojedine osobe mogu imati snažna osećanja u vidu prevelike ljubavi ili besa prema nekom od najbližih. 

Pojedini Rakovi mogu da promene mesto življenja, način ishrane ili zaposlenje.

LAV

Dragi Lavovi, kod vas se ovaj mlad Mesec događa u vašem trećem polju što naglašava komunikaciju, promet, prodaju, rodbinu, pa se može desiti i kraće putovanje ili novi počeci u karijeri. 

Potrebno je da izbalansirate vašu komunikaciju i izbacite nebitne stvari.

DEVICA

Drage Device, kod vas se ovaj mlad Mesec događa u vašem drugom polju finansija i materijalnih dobara, što će pokretati jaku želju za materijalnom sigurnošću.

Emocije i zadovoljstva se takođe povezuju s materijalnim, pa bi bilo dobro da napravite balans između materijalnog i emotivnog.

VAGA

Drage Vage, u vašem znaku se dešava ovaj mlad Mesec, što vam daje samosvest i nove spoznaje kada su u pitanju vaše emocije.

Iako ste vi dobar diplomata, možda vas ovaj mlad Mesec preplavi emocijama koje možete ispoljavati na malo čudan način za druge oko sebe i da ih uvučete u svoje lične stvari. Balansirajte osećanja.

ŠKORPIJA

Drage Škorpije, kod vas se ovaj mlad Mesec događa u vašem dvanaestom polju, što pokreće vaše najdublje i nesvesne emocije.

Možete imati duboke psihičke i intuitivne uvide dok će vas ekstremna osetljivost uz opoziciju Jupitera odvesti u nerealnost, pa tu budite oprezni i izbalansirani. Moguća je neurotičnost.

STRELAC

Dragi Strelci, kod vas se ovaj mlad Mesec događa u vašoj jedanaestoj kući, pa se emocije usmeravaju na nadanja, želje, potrebe za prijateljstvom i druženjem, pa ako ste zapustili vaše druženje sada možete obnoviti komunikaciju.

Pokušajte da uspostavite harmoniju. Druženja će biti najviše sa ženama.

JARAC

Dragi Jarci, kod vas se ovaj mlad Mesec događa u vašem polju karijere što će kod vas izazvati emocije i potrebu za priznanjima i isticanjima.

U vašoj karijeri se ističu žene na položaju koje vam mogu pomoći. Moguće je da postanete poznati i priznati, posebno ako ste u politici i javnom profesijama.

VODOLIJA

Drage Vodolije, kod vas se ovaj mlad Mesec događa u vašem devetom polju, pa ćete težiti za duhovnim stremljenjima, moralnim vrednostima, dalekim putovanjima, novim nekim filozofskim pogledima na život, što može ispuniti vaše emocije.

Velika inspiracija i daleka putovanja su pred vama.

RIBE

Drage Ribe, kod vas je ovaj mlad Mesec u vašem osmom polju transformacija, strasti, emocija, psihičke osetljivosti i velike snage.

Neki događaji u finansijskim sferama mogu vas uvesti u veće troškove ili u neke rizične investicije, pa budite oprezni.

Emocije su vrlo čulne. Moguća su nasledstva i novac preko partnera ili porodice.