Oktobar označava kraj 3 retrogradne planete, vraćajući nam osećaj mira i stabilnosti nakon mesec dana turbulentne astrologije. Ova promena dešava se neposredno pre pomračenja Sunca za vreme mladog Meseca u znaku Škorpije, gurajući nas da se rešimo nepoželjne negativne energije i krenemo u nove početke. 

Dok će svi horoskopski znaci osetiti jasnoću, za nekoliko horoskopskih znakova ovaj mesec će biti posebno srećan. U nastavku saznajte da li ste među njima. 

OVAN

Oktobar je za vas zatišje pred oluju, pa uživajte u izobilju! To je sjajan trenutak za intimnost i davanje prioriteta vašim ljubavnim odnosima. Slušajte svoje srce i prepustite se naročito oko 9. oktobra, kada će pun Mesec u Ovnu obasjati vaš ljubavni život.

VAGA

Pošto oktobar sija harmoničnom energijom Vage, nije ni čudo što ćete se ovog meseca osećati uravnoteženo i staloženo. Ali Venera Cazimi 22. oktobra podupire vašu seksualnu energiju, samopouzdanje i strasti, i poziva vas da uvidite lepotu u stvarima u kojima niste do sada.

Oktobar će biti najsrećniji za Ovnove, Vage, Škorpije i Ribe.
Unsplash/John Schnobrich 

ŠKORPIJA

Pomračenje Sunca u vašem kućnom znaku može doneti neočekivane, ali neophodne obrte. Ali blagotvorna planeta Venera će vas podstaći da se dublje povežete sa svojim srcem i osećanjima, dok vam Merkur donosi jasnoću i fokus u situacijama u kojima su vam nedostajali.

RIBE

Vaš oktobar biće u vezi sa otpuštanjem i dopuštanjem novim iskustvima da oblikuju vašu novu perspektivu. Sa srećnim retrogradnim Jupiterom koji ulazi u vaš rodni znak 28. oktobra, osećaćete se posebno raspoloženo da proširite svoje znanje i budete otvoreni za veće i bolje stvari.