OVAN

Retrogradni Merkur, koji će pola meseca provesti u fazi retro kretanja, doneće promene. Raspoloženi ste, kao i uvek, ali najvažnije je da izdržite trenutne probleme koji vas pritiskaju. Imate velike planove, ideje, pa ćete sigurno biti u fazi da svoj plan sprovedete uz pomoć jednog Strelca. Druga polovina meseca odvodi vas u rešavanje pravnih pitanja. Vaš vladar Mars kroz tranzit sedmog polja, partnerstva, zakona, saradnika, daće vam dodatnu snagu, pomoć partnera, naglašenu intuiciju, želju za mentalnom slobodom, rešavanje važnih pravnih situacija. Ukoliko ste sami, sledi poznanstvo sa energičnom i seksepilnom osobom. Dobro slaganje sa vatrenim znakovima, posebno sa Ovnom i Strelcem. Ako ste u braku ili vezi, pazite na novac, troškovi su izvesni.

BIK

Oni koji se bave finansijama u velikim kompanijama moraće da ulože dodatni napor u kampanju, promociju svoje firme kako finansijski, tako i marketinški. Osoba u znaku Device biće dobar saradnik, žena Rak ili Jarac može da vodi ceo posao. Promena, unapređenje posla od treće nedelje meseca. Ovo je mesec borbe i velikih odluka i bi’e dinamičan i pun promena, što će pomeriti iz mesta tromog Bika. Bikovi u braku zbog tranzita vladara Venere, u znaku Škorpije moraju da čuvaju svoj brak, na početku meseca. Posle 7. oktobra možete imati tajnu vezu ili ulaziti iz jedne erotske veze u drugu. Prijaće vam takav pristup ljubavi, ali to ne traje dugo. One koji su slobodni, očekuje lep mesec za poznanstvo sa Devicom ili Vagom.

BLIZANCI

Kako je vaš vladar Merkur retrogradan, nećete imati nekih ambicija i želja da započnete nešto novo. Mada, u praksi ovaj aspekt nije toliko negativan, ako pogledamo drugu stranu sudbine, videćemo da je to nešto što nas vraća na staro. Nešto niste uradili, završili, ovo je šansa da se ostvarite ponovo. Ne bi bilo loše da se bavite poslovima koji donose brzu zaradu. Budite pažljivi, privlačite svojom harizmom. Ako ste slobodni, moguć je susret. Ovo je ljubav koja počinje velikom strašću pa zatim dubljim osećanjima. Ako putujete, sledi poznanstvo sa Vagom ili Škorpijom. Zanimljiv mesec i pored retrogradnog kretanja vašeg vladara. Blizanci u braku očekuju slabiju komunikaciju. Morate da sačekate kraj meseca da se situacija poboljša.

RAK

Žena Rak na poziciji moraće da se organizuje za druge poslove ili je očekuje promena firme, posla. One dame koje žele svoj sopstveni biznis imaće pomoć moćnog muškarca. Dobar period su dani u sredini nedelje. Muški Rak može biti upleten u poslove koji su odgovorni ili rizični. Tu je veliki novac koji možete da zaradite. Druga polovina doneće poslove koji traže preciznost i odgovornost. Slobodni Rakovi imaju bolju energiju. Muški Rakovi imaju poznanstvo sa Vagom, Škorpijom ili Ovnom, dok će žena Rak imati više udvarača sa kojima će kontaktirati, izlaziti. Jedan Strelac neće vas ostaviti na miru. Biće uporan dok ne pristanete da budete uz njega. Kod Rakova u braku priča se o putovanju u inostranstvo. Da li će to biti samo put ili možda i preseljenje? Razmislite o svemu pre nego donesete odluku.

LAV

Iako retro Merkur prilično otežano utiče na sve znake zodijaka, Lav može da očekuje veliku promenu. Potrebno je da se nešto završi što nije ranije. Druga nedelja biće značajna za zaradu, a za period mladog Meseca morate da se dobro organizujete zbog daljih pregovora oko posla koji je vezan za inostranstvo. Novac čuvajte za dalje ulaganje u nove projekte. Svi slobodni imaće priliku da, kroz kretanje ili poslove koji traže sve oblike komunikacija, upoznaju zanimljivu osobu. Koristite svoju harizmu, galantnost, eros kako biste osvojili ljubav koja vam pripada. Dobra energija sa Vagom, Strelcem ili Devicom. Ukoliko ste u braku, novac i borba za život malo će vas udaljiti od partnera, ali stanje ćete popraviti pred sam kraj meseca.

DEVICA

Device koje su vezane za državne institucije, neka čuvaju poziciju. Imaćete pomoć jedne Vage ili Lava. Ako ste u dugu prema nekoj osobi, sačekajte kraj meseca kako biste imali šanse da zaradite više novca i vratite dug. Vaš vladar Merkur koji je snažniji u vašem sazvežđu, iako retrogradan, može vam pomoći da sami sve završite. Ceo mesec vam je opisan kao velika potreba za stabilnošću i sigurnim partnerom koji treba da bude pored vas. Ako ste sami, verovatno nećete biti zadugo. Osoba koja je rođena u vazdušnom znaku poput Vodolije, Vage ili Blizanaca biće pravi izbor za vas. Devica u braku, vezi može imati fatalne trenutke sa partnerom - od strasti do paklenih svađa.

VAGA

Dobar period za finansije već u samom startu meseca. Važno je da budete pod kontrolom. Često znate da se uvučete u bespotrebnu raspravu gde potrošite mnogo nerava. Kako su Venera i Sunce u vašem sazvežđu, onda ste sigurni da ćete blistati. Dobri aspekti za ljubav u samom startu meseca. Nećete biti ni sami ni usamljeni. Ovo se odnosi na one Vage koje su slobodne. Osoba koja želi da bude pored vas je neko ko je raspoložen, pun entuzijazma, unutrašnje sreće. Vaga u braku ili vezi može biti više odsutna od kuće nego u samom domu i porodičnoj zajednici. Poneke muške Vage razmišljaju o tajnoj ljubavi, flertu i to sa Devicom ili Škorpijom.

ŠKORPIJA

Osećate pomalo tenziju kad god treba da rešite neki poslovni zadatak. Jupiter u četvrtom polju doma, privatnog posla, mora da vam pomogne oko dobrih vibracija i saradnika. Novac će vam uvek stići, znate li ili ne, on je tu kada se najmanje nadate. Do 10. u mesecu trebalo bi da budete stabilizovani u vezi sa statusom. Ako ste nezaposleni, mogli biste potražiti sreću preko nekog uvaženog prijatelja. Vi svakako treba da uradite nešto što drugi ne mogu ili nisu u stanju. Pokretač ste velikih projekata i promena. Pokušajte saradnju sa Vodolijom ili Ovnom, mogli biste napraviti dobar posao. Inostranstvo vam sledi pred sam kraj meseca.

STRELAC

Imate sve predispozicije da odlično zarađujete i to veliki novac. Strelčevi koji imaju velike kompanije ili rade za njih moraju da paze na odnos sa saradnicima jer iznenada može da izbije svađa, nesporazum. Strelčevi koji se bave slobodnim delatnostima i sami su svoje gazde imaće najbolju mogućnost za zaradu i uspeh. Šta više, postaće popularniji i traženiji. Nije neophodno da ljubav bude uvek povezana sa inostranstvom, ali se vama to nekako namesti. Tokom ovog meseca možete da računate na dobru energiju punu zanimljivih susreta i ljubavnih sastanaka. Muški Strelac neka traži sreću pored Vage ili Bika, dok žena Strelac provodi vreme često na kraćim putovanjima u drugim zemljama i tamo sreće veliku ljubav.

JARAC

Svaki Jarac voli i mora da radi. To je izvor njegove snage i bitisanja. Jarčevi će osetiti retrogradni Merkur, posebno oni koji su stalno okrenuti poslovnim putovanjima, gde papirologija mora da bude na svom mestu. Velika ljubav, pored svih aspekata. Ovde je više opisan povratak na staro. Neko iz prošlosti vas želi. Možda će to biti momenat da se naprave pravi uslovi za stabilnu zajednicu. Emotivno ste u dobrom odnosu sa bračnim drugom. To je osoba koja vas sledi i sluša vaše ideje i prati vaše planove. Nije loše da se ponekad povučete i prepustite drugoj strani više inicijative. Nije potrebno da sve bude po šablonu. Žena Jarac ima poznanstvo sa Devicom, dok muški Jarac želi vatrenu Škorpiju.

VODOLIJA

Ponekad ste nerealni kada je reč o poslu. Ukoliko rešavate papirologiju, vezani ste za zakon, računajte da će vas vraćati bar dva do tri puta na isto mesto. Imajte strpljenja, dobar deo meseca za novac je početak i sam kraj meseca. Nadahnuti ste u ovom periodu i sazvežđe Vage u vama budi zanimljiv deo kreativnosti vašeg bića. Budite pragmatičar i rešavajte stvari onako kako osećate. Tražite nova uzbuđenja. Vaš Uran na početku meseca u opoziciji sa Venerom neće da miruje. Non-stop novi izazovi, novi partneri. Oni koji su u braku imaju dobar mesec za komunikaciju i strast. Eros je prenaglašen.

RIBE

Ovde planeta posla i svakodnevnih delatnosti, Merkur, budi zanimljive ideje i daje posebno nadahnuće. Partnerstvo će odigrati veliku ulogu oko zaposlenja, saradnje, samog posla i napretka. Retro Merkur može vam dati da se vratite unazad i pokrenete svoju unutrašnju skrivenu energiju gde ćete se okrenuti kreativnim poslovima. Vraćate se ljubavi, posebno ako ste u braku. Partner je srećan ako ste i vi srećni. Ukoliko imate neke tajne ili misli koje vas muče, ne bi bilo loše da to kažete voljenoj osobi. Druga polovina meseca dobra je za susret sa Škorpijom, Bikom ili Devicom.