U nastavku pročitajte vaš ljubavni horoskop za jesen 2022.

Ovan 

Velikodušni ste i nesebični u ljubavi, nikada ne volite polovično, koristite sve rekvizite strasti kada želite da pobedite. Na početku veze volite period zavođenja. S obzirom na to, takođe možete biti lojalni, strastveni i duboko emotivni. Ako ste sami, ove jeseni akcenat će biti na vašem privatnom životu i treba da se upustite u osvajanje osobe koju simpatišete. Želite vezu u kojoj možete uživati slobodno, ali i u velikim strastima. Ovo doba godine bi moglo biti pravo vreme da se vaša želja ispuni. Ako ste dugo u vezi, sada je vreme da se prepustite radosti i slozi. 

Bik

Komfor, mir i stabilnost su veoma važni za Bika. Puni ste samopouzdanja, ali ste u isto vreme veoma realni i uvek postavljate svoje ciljeve na dohvat ruke. Imate senzualnu prirodu: u vezi su vam seksualnost i intimnost prioriteti, ali ste i lojalna i pouzdana osoba – stabilnost vam je posebno važna. Intimni razgovori i večere uz sveće obećavaju lepa iskustva u jesen. Sa partnerom koji vam nudi sigurnost kakvu želite, bićete u potpunosti napunjeni energijom ljubavi. Vaša unutrašnja harmonija je poboljšana vašim bezuslovnim, uzajamnim prihvatanjem jedno drugog.

Blizanci

Blizanci su znak koji voli da bude povezan, ali otvorenog uma. Iskreno ste radoznali u vezi sa mišljenjima druge osobe: ova iskrena pažnja i interesovanje olakšavaju vam da se povežete sa drugima. Međutim, ono što može da bude problem jeste prevazilaženje emocionalne povučenosti. Naime, Blizanci često moraju da prolaze kroz teške lekcije da bi naučili da strast ne treba da im bude primarna vodilja. Sa početkom jeseni dolazi im stresan period, kao posledica poteškoća koju izazivaju položaji Urana, Marsa i Saturna, ali to se završava u septembru, nakon čega nalazite duševni mir. Bolji dani u ljubavi dolaze u oktobru, pa nadalje.  

Rak

Ovaj horoskopski znak je jedan od najosetljivijih znakova. Ako ste rođeni u znaku Raka, važni su vam prošlost, vaši koreni, porodica i vezanosti. Verovatno će vam biti teško da se opustite u mnogim slučajevima. Vaša vladajuća planeta je Mesec koji se stalno menja – vaša raspoloženja i emocije su prolazile kroz uspone i padove celog vašeg života, i zato žudite za sigurnim mestom. To obično znači vezu, porodicu. Septembar je mesec pomalo burnih, ali sve strasnijih emocija u važnoj vezi. Imate snažnu potrebu za raznovrsnošću, koju pokušavate da zadovoljite izgradnjom novih odnosa. Unutrašnji nemir i pomalo ishitreni postupci takođe će obeležiti početak oktobra, ali tada ćete ponovo pronaći mir. Druga polovina jeseni vraća pravu sreću i ljubav.

Lav 

Imate sposobnost da ljubavnu vezu učinite magičnom i učinite da se vaš partner oseća zaista posebnim. Skloni ste teatralnosti, velikim otkrićima, impresivnim poklonima i veličanstvenim gestovima. Povratna informacija vašeg partnera je izuzetno važna za vas, jer volite da vam se dive i da vam se pruži opipljiv dokaz divljenja. Iako su vam potrebni podsticaji iz spoljašnjeg sveta, vi ste u osnovi lojalne osobe - i zahtevate apsolutnu lojalnost od svog partnera. Ove jeseni u početku svoju energiju usmeravate na neku važnu stvar ili posao, tako da se mogu pojaviti tenzije u vašem emotivnom životu. Vaš partner je već ozbiljno uvređen, ali uspevate da ga smirite. Do druge polovine oktobra, uz puno ljubavi, sve tenzije i svađe mogu da se razreše. Za samce ovaj period će doneti lepu ljubav.

Devica

Teško se otvarate, ali ako je neko uspeo da vam se približi srcu, uzvratićete dubokom ljubavlju. Vaša osećanja su intenzivna, ali njihov izraz je suzdržan: ovo ugušeno tinjanje je, međutim, uporno i večno. Jezik ljubavi Device je volja za činjenje: svoju ljubav izražavate tako što ćete biti pažljivi, preduzimanjem akcija, čineći mnogo za dobro drugih. Jesen može doneti olujne oblake na početku: karijeru stavljate ispred privatnog života, ili obrnuto, partner vas zanemaruje i to izaziva krizu. Vaš brak može postati hladniji. Pokazujete suzdržanost, ali ispod površine postoji vulkan spreman za erupciju... Međutim, problemi će polako jenjavati i stvari će se polako okretati nabolje. Do oktobra u vašoj porodici će zavladati sloga i ljubav. Imate strastvena osećanja prema svom partneru, a među vama se budi veoma suptilna duhovna veza.

NEDELJNI HOROSKOP OD 12. DO 18. SEPTEMBRA 2022: Ovnovi slušaju svoje srce, Blizanci usavršavaju svoja znanja
Unsplash/Blaire Harmon 

Vaga

Ako ste rođeni u znaku Vage, verovatno ćete imati veoma važan cilj, a to je ljubav. Veza za vas može biti ispunjujuća samo ako možete da komunicirate ravnopravno i se slažete o najvažnijim pitanjima. Ne možete dugo da trpite žestoke rasprave ili dramatične konflikte. Veoma ste miroljubivi i diplomatski nastrojeni, uvek slušate druge. U jesen vaša potreba za harmonijom postaje još izraženija. Takođe ćete imati veliku potrebu za mirom i smirenošću u vašem domu, a želite da ugušite svađe u korenu. Takođe treba da zapamtite da morate na vreme da razgovarate o problemima da biste videli poboljšanja. U oktobru vaše umetničke sposobnosti i osećaj za lepo će poboljšati Venera u Vagi. Vaš dobar ukus učiniće vaš dom ostrvom ljubavi. U drugoj polovini meseca, kada Venera i Sunce prelaze u Škorpiju, takođe ćete sve više pomerati svoje granice, što će vam pomoći da održite i razvijete zdrav odnos.

Škorpija

Svetu pristupate subjektivno i uvek donosite odluke na osnovu svojih osećanja. Veoma ste empatični i lako se vređate, i izuzetno ste osetljivi na stimuluse iz spoljašnjeg sveta. Kao Škorpija, u seksualnosti tražite ne samo zadovoljstvo, već uvek nešto više: samodavanje, misticizam, sjedinjenje duša. Ono što ljubav čini zaista posebnom je to što možete razumeti drugu osobu u njenoj punoći. Imate veoma jaku harizmu; ne volite polovična rešenja. U jesen ćete osetiti kako vam talasi ponovo udaraju o glavu, ali vi dobro poznajtete te uspone i padove. Vi znate da duhovni i mentalni preporod dolazi posle katarze, i to se uvek dešava na višem nivou. Sa vašim partnerom će biti teško nositi se u ovom trenutku. Budite strpljivi i puni razumevanja sa njim ili njom i lakše ćete ovo premostiti. Ako ste slobodni, planete ukazuju na veliku ljubav krajem oktobra.

Strelac

Kao Strelac, tražite ideal u svojoj vezi, kao i u svim drugim oblastima svog života. Srećni izabranik moraće da odgovara vašim visokim standardima, jer niste skloni da ih snižavate. Teško vam je da budete vezani, iako žudite za sigurnom pozadinom kojoj se uvek možete vratiti. Zauzvrat ste vatreni, entuzijastični i strastveni, sa iskrenim srcem i osećanjima, dobrim smislom za humor i velikom potrebom za ljubavlju, za koju ste spremni da se žrtvujete ako je potrebno. Jesen će doneti prijatna iskustva, iako se partnerova ljubomora može ponovo pojaviti. Morate da razjasnite činjenice ili nesporazume sa njima, inače sukobi između vas mogu eskalirati. Ako ste slobodni, na jesen ćete možda naći partnera. Novo poznanstvo moglo bi da se pretvori u veliku, srećnu ljubavnu vezu. Strelci u dugoj vezi će do novembra pronaći pravi uzrok svojih problema: od tada pa nadalje ništa neće stajati na putu vašoj sreći.

Jarac

Jarčevi su puni ljubavi i privrženosti, ali su pronicljivi sa kim se susreću i sprijateljuju, kao i koga puštaju u svoj život. Ova pomalo hladna odvojenost je često primetna na prvi pogled strancima. Vi ste poslušni, odgovorni, tradicionalni i orijentisani na porodicu. Volite da imate kontrolu u vezi. Žena Jarac je elegantna zavodnica koja može da postigne svoje ciljeve, a da ne deluje nadmoćno ili nasrtljivo. U jesen, vaš ljubavni život i brak ponekad mogu biti puni ozbiljnih svađa, ali posle nekih svađa, pomirenje će biti slatko. Žudite za ljubavlju i intimnim zajedništvom, ali sada postoje ozbiljni problemi u vašem domu i porodičnom životu. Napetost je posledica neopravdane ljubomore vašeg partnera, a vi to sve teže podnosite. Srećom, uspećete da rešite probleme i u novembru možete da se radujete srećnom i mirnom periodu. Ako još uvek tražite partnera, planete sugerišu da će jesen biti vreme da usamljene noći ostavite iza sebe, jer će vam nova ljubav promeniti život.

Vodolija

Vodolija, kao i znakovi vazdušnog elementa uopšte, živi u svetu ideja. Skloni ste da potiskujete svoja osećanja jer ih se plašite, plašite se da vas ne zbune čiste misli. Ako ste rođeni u znaku Vodolije, sigurno ne glumite osećanja, govorite samo ono što zaista osećate. Ne morate da brinete da ćete biti uhvaćeni u laži, vaša preterana iskrenost ponekad može da izazove neprijatne trenutke u vašim vezama. Nikada niste samo ljubavnik, već srodna duša koja mnogo više ceni pravo zajedništvo nego ljubavne igre. U jesen se pomalo plašite da ćete biti sami i napušteni, ali na sreću zvezde će uskoro uneti harmoniju u vaš emotivni život. U oktobru će Sunce u Vagi biti u vašem znaku, dajući vam povoljan ugao svetlosti i nadoknađujući fizičku, mentalnu i duhovnu energiju. Vaš brak ili veza će od sada biti u savršenoj harmoniji, a raniji nesporazumi će biti razjašnjeni. Završićete jesen emotivno zadovoljni i srećni.

Ribe

Kao Ribe, imate prirodan instinkt za davanjem i nesebičnom ljubavi, a kao vodeni znak ste i veoma emotivni. Možda ste skloni da želje i interese drugih stavite ispred svojih. Jedna vaša strana se vrlo lako povezuje sa drugima – lako vas je upoznati i flertovati sa vama, ali teško tolerišete ako je vaš partner posesivan. U jesen, problemi na poslu mogu isprva staviti vaš lični život u drugi plan, ali od oktobra pa nadalje, vaš brak ili veza će ponovo biti strastveno mesto. U novembru vam Sunce u Strelcu donosi optimizam i nesebičnost. Vaš emocionalni život karakteriše to što partnera doživljavate kao ravnopravnog, vaš brak je izgrađen na ljubavi i naklonosti, što je sada jasno vidljivo.