Nijedna retrogradna planeta ne uspeva da slomi toliko srca kao retrogradna Venera, što se dešava otprilike svake dve godine i traje oko četrdeset dana. Ovo je planeta novca, romantike, zadovoljstva, samopoštovanja i osnovnih vrednosti i simbolizuje način na koji dajemo i primamo ljubav. Iako je verovatnoća sukoba i povređenih osećanja mnogo veća nego obično kada je ovo nebesko telo retrogradno, trenuci oslobađajućeg oproštaja, ponovnog povezivanja i spoznaje koje ono pruža su takođe magični. Ne bojte se, jer će ovaj retrogradni napitak biti lekoviti napitak za kojim vaša duša žudi. Međutim, ovo piće može biti gorko i teško ga je progutati.

Venera se okreće retrogradno 22. jula na tačno 28 stepeni Lava, do 3. septembra na 12 stepeni Lava. Ovaj fiksni vatreni znak dobija snagu od kreativnosti i samoizražavanja, jer jednostavno želi da bude viđen i obožavan zbog onoga što ima da ponudi. I tako bi ova retrogradnost mogla da otkrije nesigurnosti koje su vas dugo sprečavale da se zaista otvorite nekome ili da svoje umetničko umeće podelite sa svetom. Takođe će vas ohrabriti da se zapitate da li volite sebe i da li ste voljeni onako kako treba da budete voljeni, jer je velika verovatnoća da je mnogima od vas nedostajala ljubav koja je potrebna vašem srcu da preživi.

Ne zaboravimo da retrogradne planete uvek ožive ono što je još uvek nerešeno. A pošto je Venera planeta ljubavi, možete očekivati da se bivši partneri i stari prijatelji ponovo pojave u vašem životu, što vam može dati priliku da oprostite jedno drugom. Međutim, to takođe može dovesti do nedovršenih odnosa koji se nastavljaju tamo gde su stali.

bailey-mahon-ZiWt3QQ8fVs-unsplash.jpg
Unsplash/Bailey Mahon 

Retrogradna Venera se obično ne smatra dobrim vremenom za početak nove veze, promenu izgleda ili redizajn prostora. Takođe, retrogradna Venera u Lavu može doneti preispitivanje naše kreativnosti ili strasti, dublje razumevanje naših srčanih želja, preispitivanje odnosa u našim životima, okončanja veza, isceljenje srca, smrt ega, lekcije novca.

Venera će se 9. avgusta sukobiti sa nezavisnim i nepredvidivim Uranom, što bi takođe moglo doneti neočekivane promene koje će poljuljati vaš osećaj za sebe i naterati vas da pronađete dublji izvor samopouzdanja i samodovoljnosti. Ne treba vam ništa da vas upotpuni. I dok Venera formira trigon sa Hironom u Ovnu (takozvani „ranjeni iscelitelj“) 14. avgusta, imate sposobnost da donosite smele odluke koje jačaju vaše samoljublje.

Izvor: https://sensa.mondo.rs/