Pun Mesec je oduvek bio povezan sa mistikom, simbolizmom i prirodnim ciklusima. Svaki Pun Mesec u godini nosi svoje posebnosti koje utiču na prirodu, naše blagostanje i aktivnosti, a junski Pun Mesec nije izuzetak. Astrološki uticaj ovog lunarnog ciklusa biće jak, posebno za određene znakove koji će osetiti najveće promene u specifičnim oblastima života.

Svoj vrhunac će dostići 21. juna 2024. Ovaj datum se takođe poklapa sa letnjim solsticijem na severnoj hemisferi, što dodaje još više značaja ovoj lunaciji.

Ali, šta će doneti Pun Mesec? 

Letnji solsticij predstavlja najduži dan u godini i simbolizuje vrhunac svetlosti i energije. Kada se Pun Mesec pojavi tako blizu solsticija, njegova energija postaje još intenzivnija i uticajnija. Astrološki, ovaj Pun Mesec će pasti u znak Jarca.

Povećava se i potreba za slobodom i nezavisnošću. Ako ste se u poslednje vreme osećali ograničeno ili zaglavljeno u rutini, ova lunacija će vam pružiti priliku da se oslobodite i sledite svoje snove. Međutim, budite oprezni, jer prevelika želja za avanturom može dovesti do impulsivnosti i ishitrenih odluka.

Lunacija može izneti na površinu skrivene osećaje i podstaći nas da se suočimo sa našim unutrašnjim sukobima. Bićemo ohrabreni da izrazimo svoja prava osećanja i želje. Ovaj proces može biti oslobađajući, ali i iscrpljujući, posebno ako smo prethodno izbegavali suočavanje sa našim unutrašnjim istinama. Pošto je Jarac znak koji podstiče otvorenost i iskrenost, možemo osetiti potrebu da otvoreno razgovaramo sa onima koje volimo. Ovo je vreme kada možemo unaprediti naše odnose kroz veću transparentnost i razumevanje.

image-from-rawpixel-id-11828105-jpeg.jpg
Rawpixel Ltd. 

Rak

Rakovi će osetiti snažan uticaj na svoje emocije i lične odnose tokom Punog Meseca u junu. Ovo vreme će biti prilika za introspekciju i razmatranje sopstvene ličnosti. Mogu se suočiti sa pitanjima o svojoj iskrenosti prema sebi i drugima. Povećana intuicija će voditi Rakove u pravom smeru da pronađu bolji balans u svom ličnom životu.

Škorpija

Škorpije će se suočiti sa intenzivnim uticajem u oblasti karijernih ciljeva i ambicija. Pun Mesec će otkriti prepreke koje su ih zadržavale i doneti prilike za proboj. Važno je da Škorpije iskoriste ovu energiju za postizanje novih viših ciljeva i razvijanje projekata koji su bili u stagnaciji.

Blizanci

Blizanci će osetiti uticaj Punog Meseca najviše u oblasti komunikacije i međuljudskih odnosa. Pun Mesec će naglasiti važnost jasne komunikacije i koordinacije sa kolegama i prijateljima. Ovo vreme će biti idealno za rešavanje nesporazuma i jačanje veza sa voljenima.

Pun Mesec je vreme završetka, pa se preporučuje da se fokusirate na završavanje projekata i oslobađanje od stvari koje vam više ne služe. Meditacija je odlična tehnika za iskorišćavanje svetle mesečeve energije. Opuštajuća kupka ili provođenje vremena sa voljenima takođe mogu pomoći, što će doprineti osećaju unutrašnjeg mira i zadovoljstva.