Još jedan nedeljni ciklus donosi vrlo jaku astrološku postavku. Prošla nedelja završila je novim lunarnim ciklusom mladog Meseca u kraljevskom Lavu, Merkur je krenuo retrogradno, a sutra će se naći u konjukciji sa Venerom koja je 4. avgusta, ušla u Devicu.

Venera predstavlja ljubav i novac, a od 11. jula nalazila se u znaku Lava. Međutim, ova promena njenog položaja i ulazak u Devicu, gde će ostati do 29. marta, utiče na svaki horoskopski znak. Tokom narednih nekoliko nedelja, naša srca će iz 'intenzivnog pakla' preći u opuštenije stanje, a nepotrebna drama će se smiriti. Iako će naše strasti i dalje biti uzburkane, sve će to ostati u umerenom tonu. Sa Venerinim prelaskom možemo ublažiti svoja osećanja i ne reagovati previše na situacije.

Bićemo hladni i smireni u svojim mislima i načinu na koji izražavamo svoja osećanja drugima. Ovo je baš ona atmosfera koja nam treba dok uživamo u avgustu i letnjim danima.

U ovim danima mogli bismo da shvatimo da želimo savršenu vezu, kao i da se ne želimo da se zadovoljimo nečim manje dobrim. Ipak, do kraja meseca shvatićemo da idealno partnerstvo ne postoji, pa nemojte da žurite sa zaključcima.

MESEČNI LJUBAVNI HOROSKOP ZA FEBRUAR 2023. GODINE: Škorpijama će problemi isplivati na površinu, a Rakovi će uživati
Unsplash/Lalaa 

Ovog leta Venera u Devici pojačava naše senzualne i romantične fantazije. Upozorenje je da bismo mogli da zapadnemo u dramu s bivšim partnerima, a emocije će nas posebno obuzeti 19. avgusta zbog ekspanzivnog Jupitera u Blizancima, dok će se restriktivni retrogradni Saturn u Ribama igrati sa našim srcima.

Možda se ne osećamo dovoljno dobro, a možda nemamo dovoljno samopouzdanja da se izrazimo. Taj osećaj nije tačan jer smo jedinstvena bića vredna obožavanja. Ne dozvolite da jedan trenutak u vremenu stane na put vašem blaženstvu.

Energija se menja 22. i 27. avgusta jer nam planeta akcije Mars u Blizancima i vizionarski Uran u Biku omogućavaju da se oslonimo na svoju bajkovitost. Zbog planetarne opozicije između Venere u Devici i snenog Neptuna, koji je retrogradan u Ribama, 28. avgusta poželećemo da se zaljubimo i rizikujemo s drugima. Iako nam um kaže da treba da izbegavamo obaveze, srce nas tera da dublje zaronimo u odnos.

Za razliku od prethodnih godina, trenutni tranzit Venere u Devici želi da prigrlimo svoju intuiciju. Ponekad ćemo biti rastrojeni između onoga što znamo i što verujemo da je istina. Emocije i odnosi biće na testu, omogućavajući onima sa čvrstim temeljima da napreduju. Takođe, cilj je da detoksikujemo svoje živote od emocionalnih vampira i poboljšamo našu vibraciju s onima koji nas poštuju (i obrnuto).

 Izvor: Storybook.hr / ELLE / Tara Đukić