Žao nam je što moramo da vas obavestimo: od 5. do 28. avgusta, verovatno dok budete kontemplirali na plaži, Merkur ponovo kreće svoj retrogradni hod na nebu. Ovo će biti drugi retrogradni period u 2024. godini (treći ako računate onaj koji je završen 1. januara), a kao i uvek donosi kašnjenja, tehničke propuste i žustre rasprave.

Pred-retrogradna faza počinje već 16. jula, kada Merkurov tranzit usporava pre nego što se učini da će promeniti pravac i krenuti unazad. 

Šta donosi avgustovski retrogradni Merkur u Devici i Lavu?

Iako retrogradni Merkur utiče na sve nas, znakovi u kojima se dešava najviše su pogođeni. To znači da, ako imate jake pozicije Device i Lava u vašem Suncu, Mesecu ili podznaku, osetiće ga intenzivnije od drugih.

Ključne teme biće vezane za perfekcionizam i opšte blagostanje, a Device koje vole red i planiranje, treba da se naoružaju strpljenjem. Ako imate strogo planirano putovanje, budite spremni da se stvari promene u poslednjem trenutku. Ako ste pažljivo definisali kampanju na poslu, pripremite se za povratne informacije u poslednjem trenutku ili otkazane dobavljače. Ako često čistite kuću, moraćete da prihvatite nered koji će se pojavljivati niotkuda. Dakle, težnja za perfekcijom može dovesti do stresa, zato pokušajte da se opustite.

zarina-iskarova-7NZU5I2BlIE-unsplash.jpg
Unsplash/Zarina Iskarova 

Pre toga, dok bude u zoni Lava, pokretaće pitanje identiteta i samopouzdanja. Može da dođe do propusta informacija ili nesporazuma koji će narušiti sliku o vama. S druge strane, morate biti vrlo pažljivi sa svojim postupcima. Lav je poznat po svom ponosnom samopouzdanju, pa može da vas osnažiti da uradite ili kažete određene stvari koje inače ne biste. Razmislite tri puta pre nego pošaljete taj rizičan mejl ili podignete ruku na sastanku. Takođe, držite se dalje od ogovaranja i prenošenja nečijih reči, jer ovog puta bi to moglo da vas košta. 

Trenutno je četiri planete u retrogradnom kretanju, svaka sa svojim jedinstvenim implikacijama, zato budite oprezni, ne izlažite se, već odmarajte i pustite da prođe. Leto je svakako idealan period za to.