Devojka o kojoj su svi pričali i hteli da znaju apsolutno sve, buntovnica, trendseterka i zavodljiva femme fatale 60-ih godina svojim je stilskim pečatom ostavila neizbrisiv trag u modi.

Njen prvi kontakt sa svietom umetnosti, ali i celebrity kulturom započinje još 1964. kada se kao zaljubljenik u savremenu umetnost seli u Njujork u nadi da upozna umetnika u usponu, Andyja Warhola. Želja je i ispunila i posle susreta sa umetnikom svet više nikada neće biti isti… Zato u nastavku donosimo pet stilskih pravila ove prve savremene party devojke, čiji stil s lakoćom možete uklopiti u vlastiti modni opis…

Edie Sedgwick jedna je od onih istorijskih ličnosti čiji lik i delo još i danas, skoro pedeset godina nakon njene smrti, izazivaju veliko zanimanje publike, a posebno mlađih naraštaja. Iako se Sedgwick neretko nalazila u ulozi modela i glumice u eksperimentalnim filmovima Andyja Warhola, svet devojku kratke kose ne pamti po njenom radu ispred kamere, već po šarmu i životu koji je živela kada bi se kamere ugasile.

Mnogi Sedgwick nazivaju prvim groupiem, prvom femme fatale, prvom savremenom sex ikonom i party devojkom, dok ju je američki Vogue nazvao najpopularnijom devojkom na sveta. Američka lepotica je prva starleta u punom smislu te reči. Bila je lična muza legendarnog pop art umetnika i najsjajnija zvezda njujorške party scene 60-ih, zaljubljena u svet glamura i celebrity kulture.

Warhol je za Edie prilikom davanja intervjua na premijeri filma ‘Poor little rich girl’ u kojemu je igrala glavnu ulogu skovao i titulu ‘superstar’ koja je u rekordnom vremenu usvojena u medijski žargon, a u današnje vreme mnogima i postala životna mantra.

Stilski potpis ove modne ikone jednako je bio nepredvidiv kao i njen karakter. Jednog dana Edie bi bila slatka lolita, dok bi već drugog ulicama New Yorka odvažno koračala odevena u rokerskom stilu.

Na sledećoj strani smo za vas izdvojili pet modnih smernica uz pomoć kojih ćete s lakoćom kopirati stil originalne IT djevojke.

PageBreak

1. Uz relativno jednostavan monohromatski outfit uvek nosite duge viseće minđuše koje će celokupnom izgledu dodati WOW faktor.

2. Prugice u svim prilikama!

3. Uske džempere visokih okovratnika bez rukava kombinujte s čarapama u istoj boji i mini suknjicom.

4. Pri izboru zimske garderobe ne igrajte na sigurno. Odaberite bundicu animal printa -usudite se biti drugačiji.

5. Za intimne trenutke pozabavite se odabirom pravog bodija ili donjeg veđa. Posebno će biti interesantne čarape izned kolena. 

Izvor: cover

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/