Ceo svet i dalje bruji o slučaju Britney Spears. Naime, već 13 godina Britney živi pod starateljstvom svog oca Jamie Spears-a, zbog čega se to slobodno može nazvati i zarobljeništvo, jer ona nema pravo na donošenje odluka, kao ni vlasništvo nad onim što je sama stvarala, dok njena porodica i menadžeri upravljaju njenim životom i koriste je. 

S obzirom na to da sud nije odobrio ukidanje starateljstva, brojne poznate ličnosti su se ujedinile u glasnoj borbi za Britney Spears. Umesto ne tako značajne podrške na društvenim mrežama, Paris Hilton, Christina Aguilera, Mariah Carey i Miley Cyrus osnovale su fond pravne zaštite (račun za sudske troškove, takse, pravne savete, i sl) koji ima za cilj da pomogne Britney Spears da se brže i lakše izbori za svoj glas i slobodu u donošenju odluka. Vrlo brzo pridružili su se i njen bivši dečko Justin Timberlake, te Katy Perry.

„Moj otac i svi koji su bili uključeni u ovo starateljstvo zajedno sa mojim menadžmentom, koji je igrao ogromnu ulogu u kažnjavanju svaki put kada sam za nešto rekla „NE“, trebalo bi da idu u zatvor. Voleo je kontrolu koju je imao nad nekim ko je moćan kao što sam ja – moć da povredi svoju ćerku 100,000%. Obožavao je to.“, navela je Britney u svojoj izlaganju sudu.

Sve ove aktivnosti usledele su nakon što je Larry Rudolph, menadžer ove pop zvezde, dao ostavku nakon 25 godina rada i i njenog priznanja da ju je primoravao da održava koncerte protiv njene volje. Zbog svega ovoga, Paris, Christina i mnoge druge zvezde odlučile su da budu ne samo solidarne, već i aktivne po pitanju njenog oslobađanja.

Pevačica svim silama pokušava da prekine ovaj ’aranžman’ koji su drugi napravili od njenog života još 2008. godine, a zbog pritiska medija i javnosti, nadamo se da će sud vrlo brzo doneti posve drugačiju odluku.