Modnim poznavaocima već je neko vreme jasno da Bella Hadid briljira u svakom modnom izdanju. Bila je glavna zvezda otvaranja Kanskog festivala kada je obukla vintage Jean Paul Gaultier haljinu iz 2002. godine, ali tu očigledno nije bio kraj modnim iznenađenjima.

Prelepa manekenka pojavila se na crvenom tepihu u haljini koja nije rađena za događaje ovog tipa, već za visoku modu. Daniel Roseberry kreirao je ovu raskošnu, glamuroznu i veličanstvenu haljinu za Schiaparelli kolekciju haute couture, koja je prikazana pre samo nekoliko dana

Bella je nakon otvaranja otišla u Pariz kako bi prisustvovala Balenciaga reviji visoke mode, a zatim se vratila u Kan - sa ovom specijalnom kreacijom.

Crna svedena haljina sa ogrlicom od pozlaćenih pluća izazvala je brojne kontroverze jer je inspiracija vrlo namerno bio virus Covid-19. Naime, avangardni dizajner je želeo da ovekoveči ideju o značaju disanja.

Hadidova se nije dvoumila oko ovog provokativnog modnog izbora, jer ima dovoljno čvrst stav da ga iznese, a na taj način i promoviše visoku modu.

U galeriji pogledajte ovo modno izdanje.

Profimedia Schiaparelli haljina