Hit serija "Squid Game" za kratko vreme doživela je pravu ekspanziju i uspela da prikupi veliki broj obožavatelja što govori i činjenica da je zvanično pretekla "Bridgerton" i tako postala najgledanija serija na Netflixu.

Uzbudljiva serija prati nekoliko ljudi u finansijskoj propasti koji dobrovoljno ulaze u smrtonosnu igru za priliku da dobiju pravo bogatstvo.

Najviše pažnje privukao lik Kang Sae-Byeok (igračice 067), mlade devojke iz Severne Koreje, koja je kao izbeglica ostala bez članova porodice i priključila se igri kako bi mogla da plati njihov pronalazak.

Nju glumi mlada i uspešna manekenki HoYeon Jung iz Seula kojoj je ovo prva glumačka uloga.

Njen žestok i zadivljujući nastup u prvoj glumačkoj ulozi učinio ju je sjajnom zvezdom širom sveta, a na ovim prostorima malo je poznat njen život pre serije.

1. Ima 27 godina 

HoYeon Jung rođena je 23. juna 1994. godine u glavnom gradu Južne Koreje, a još u detinjstvu je znala da će se baviti modom. Započela je manekensku karijeru još kao 16-godišnjakinja na Nedelji mode u Seulu, a završila je modni smer na ženskom univerzitetu Dongduk.

2. Osvojila je drugo mesto u Korejskom Top Modelu

Zablistala je u četvrtoj sezoni popularnog televizijskog šoua “Korejski top model” (Korea’s Next Top Model).

Iako je sezonu završila na drugom mestu, medijska pažnja osigurala joj je mnoge poslove, uključujući i snimanje editorijala za poznate časopise poput Vogue Girl Korea, Nylon Korea i Elle Wedding.

3. Uspešna je manekenka

Na međunarodnoj sceni debitovala je 2016. godine kao model za modnu kuću Louis Vuitton. Nosila je revije i za Marc Jacobsa, Max Maru, Fendi, Albertu Ferretti, Jeremyja Scotta, Lanvin, Dolce & Gabbanu, Bottegu Veneta, Acne Studios, Roberta Cavallija, Schiaparelli, Etro i druge poznate dizajnere...

Krasila je naslovne strane japanskog i korejskog Vogua te Harper’s Bazaar Korea, a pojavila se i u promotivnim spotovima za modne kuće Chanel, Louis Vuitton i Hermes, brend Gap, kao i za Sephorinu kampanju “Let’s Beuty Together”.

4. Prvobitno je želela da bude glumica

Uprkos uspešnoj karijeri modela, HoYeon Jung je sanjala da postane glumica. U jednom intervjuu još 2018. godine, podelila je da želi da bude model poznat po različitim talentima, uključujući i glumu.
„Naučila sam bolje engleski jer sam zapravo želela da naučim glumu“, otkrila je. Na pitanje da li misli da će modelu biti teško da pređe u glumicu, rekla je: „Znam da će biti, ali jednostavno ne mislim da postoji ograničenje za jednu osobu, jer sam čula da ne koristimo čak ni sav potencijal našeg mozga. Dakle, nema ograničenja."

Tri godine kasnije, vidimo je kako osvaja male ekran u hit seriji "Squid game".

5. Squid Game je njena prva glumačka uloga

U januaru prošle godine objavljeno je kako HoYeon Jung postaje glumica kao i da je potpisala ugovor s agencijom Saram Entertainment. Njenu odluku o novom smeru u karijeri podržao je i njen dugogodišnji partner – južnokorejski glumac Lee Dong Hwi.

6. Za audiciju se prijavila sa Njujorške nedelje mode

U intervjuu za V Korea, u prevodu NME -a, Jung je otkrila da je bila na Njujorškoj nedelji mode kada su je zamolili da pošalje CV za "Squid Game".

"Sećam se kako sam sve vreme čitala scenario osim kad sam jela. Poslala sam video snimak, a reditelj me je kontaktirao tražeći da se lično upoznamo. Zato sam sve ostavila i odmah pristala", rekla je ona.

7. Za nedelju dana zapratilo je 17 miliona ljudi

Za samo par dana nakon emitovanja serije na Netflixu HoYeon Jung je postala najpopularnija korejska glumica na Instagramu s više od 19 miliona pratilaca. Istovremeno, Louis Vuitton ju je odabrao za svoju globalnu ambasadorku.

8. Već 6 godina je vezi je sa glumcem Lee Dong Hwi

Jung and Lee prvi put su u javnosti izašli 2016. godine. Tridesetšestogodišnji glumac Lee Dong Hwi najpoznatiji je po ulozi Ryu Dong-ryong u drami Reply 1988. Vest o njihovoj vezi izbile su dok se drama još uvek prikazivala, a prema različitim izveštajima, obe strane su potvrdile sumnje.

9. Bliska je prijateljica sa Ji-yeong

Iako ne znamo kada su se upoznali, Jung i Lee Yoo-mi ( u stvarnom životu) se često podržavaju i dele glupe selfije na društvenim medijima. U video emisiji s glumačkom ekipom Squid Game, Lee Jung je otkrila da je Lee Yoo-mi čak posetila set i poslala kamion za kafu u znak podrške Jung.

10. Vidi veliku sličnost sa likom koji glumi

U jednom od intervjua izjavila je da je sličnost bila je presudnog značaja za povezivanje sa likom.

"Više od svega, mislim da sam uspela da prihvatim Kang Sae-Byeok (lik) bez većih poteškoća jer sam slična njoj. 2016. godine napustila sam Koreju kako bih unapredila svoju manekensku karijeru u inostranstvu i provela sam mnogo vremena sama. U to vreme, osećela sam se veoma usamljeno. Taj osećaj usamljenosti dok sam pokušavala da istrajem i živim ne razlikuje se mnogo od lika", rekla je HoYeon Jung.