Na radost miliona obožavalaca, nedavno je izašao zvaničan trejler nastavka Seks i grada pod nazivom And Just Like That, koji je bez obzira na sve kritike i spekulacije ipak učinio da osećamo leptiriće u stomaku uoči premijernog prikazivanja 9. decembra.

Samo par dana ranije snimljeni su i poslednji kadrovi serije, a iako se činilo da se slavni filmski par razveo, čini se da Carrie i Zverka nemaju nameru da se razdvoje ni uprkos mnogobrojnim izazovima. 

Podsetimo se, fotografije sa snimanja jasno ukazuju da će lik Carrie Bradshaw imati aferu sa novim likom kog tumači Jon Tenney. I to ne epizodnu - jer se u kadru sa njim našla nekoliko puta.

Ipak, Carrie i Zverka su sada ponovo uhvaćeni u srećnom zagrljaju, tokom snimanja neke od poslednjih scena u Njujorku. Oni se smeju, drže za ruke i ljube kao da među njima nema prepreka, preljuba i ožiljaka prošlosti.

Da li to znači da će ova serija ponovo poslati poruku kako toksična ljubav treba da bude večna? Da prava ljubav podrazumeva trpljenje, žrtvovanje, patnju? Da gazi ljubav i poštovanje prema sebi? 

Možda je zbog toga i sama Sarah Jessica Parker izjavila kako scenario ''nije baš feministički'', zaboravljajući da seriju ne snima u okolnostima koji oličavaju stanje uma 2000, već 2021. godine. Kao i da nastavlja da daje loš primer novim generacijama - onaj zbog kojeg smo gradili pogrešna uverenja o ljubavi.

Zbog toga ako budete gledali ove poslednje kadrove sa toplinom oko srca (a sigurno hoćete); ipak se podsetite šta (ni)je ljubav.

Profimedia Carrie i Zverka zajedno.