Cindy Crawford bila je na vrhuncu slave devedesetih godina, i činila slavnu petorku s Claudiom Schiffer, Naomi Campbell, Christy Turlington i Lindom Evangelistom, kada je kao supermodel vladala modnim svetom.

Pred kamerama je duže od tri decenije, tačnije od trenutka kada ju je zapazio lokalni fotograf dok je, kako je jednom u šali rekla, u nekom polju u Ilinoisu brala kukuruz. Sve ostalo je istorija.

Radila je sa svim renomiranim modnim kućama i bezbroj puta krasila naslovne strane prestižnih modnih magazina. Iako se od 2000. godine ne bavi aktivno modelingom, s vremena na vreme je vidimo na pistama ili reklamama: "Sigurna sam da ću se slikati bar još deset godina, ali više ne kao model. I to je potpuno u redu. Sarađivala sam sa svim tim neverovatnim ljudima, fotografima, kreatorima, stilistima. Šta još treba da uradim? Više ne moram da se dokazujem. A i ne želim", rekla je jednom prilikom.

Danas je najveća podrška, ali i mentorka svojoj ćerki Kaia-i Gerber koja uveliko ide maminim stopama i gradi reputaciju u svetu modelinga. S druge strane, Cindy uživa daleko od očiju javnosti, baveći se privatnim biznisom i otkrivajući nove hobije i zadovoljstva u najboljim godinama.

Samo dan pre 56. rođendana na Instagramu je uputila mlađoj sebi važnu poruku: ''Uoči još jednog rođendana, želim da se osvrnem na malu Cindy i razmislim šta bih joj poručila. Rekla bih joj da bude nežnija prema sebi, da tretira sebe onako kako tretira svoje prijatelje. Rekla bih joj i da se svi osećaju nervozno u novim situacijama i da ponekad jednostavno morate da folirate dok ne uspete. Rekla bih joj da se ne plaši da pravi budalu od sebe - da pleše, peva, itd - čak i ako nije dobra u tome. Smeje se što je više moguće. Bude ranjiva. Rizikuje da pokaže svoje pravo ja ljudima koje voli - jer vredno je toga. Da vežba zahvalnost. Nastavi da raste, uči i postaje, jer život je blagoslov''.

Kasnije je okačila video na kome duva rođendanske svećice, zahvaljujući se svima na radosnim čestitkama.