Jennifer Lopez 2010. godine tražila je od medijske kuće 12 miliona dolara kako bi kao članica žirija zamenila Simona Cowella u American Idolu. Ubrzo su drugi sledili njen primer, pa su megazvezde došle na mesto nekadašnjih celebova s C-liste, za višemilionske naknade, naravno. Osim promene trenutnog stanja na računu, mogli su da primete i porast popularnosti i prodaje albuma. To je novinarka The Hollywood Reportera prozvala ''J.Lo efektom''.

Tada je 41-godišnja pevačica i glumica, koja bi prema svim uvreženim stereotipima i očekivanjima za žene te dobi u svetu showbusinessa, trebala da bude na zalasku karijere, doživela novi uzlet koji ne jenjava do danas. Bukirala je unosnu rezidenciju u Las Vegasu, plesala oko šipke u filmu 'Hustlers' u pedesetoj, nastupila na Super Bowlu, potpisala ugovor s Netflixom... JLo je redefinisala je percepciju žena u 50-im godinama, pokazujući da mogu da budu na vrhuncu slave u bilo kojem životnom dobu.

To nije prvi put da uvodi novosti. Kada je debitovala albumom 'On the 6' kao tridesetogodišnjakinja, uvela je neke nove standarde lepote. Umesto dotad popularnog 'heroin chic-a' na tron je zasela (doslovno i figurativno) obla silueta JLo.

Foto: Profimedia Diva postaje sve lepša, uspešnija i bolja.

Šta god da uradi, Jennifer Lopez prkosi nekim ustaljenim šablonima toga kako stvari funkcionišu, uprkos tome što je decenijama kritikovana i osporavana kako zbog pevačkih i glumačkih sposobnosti, tako i zbog ljubavnih izbora. U poslednje vreme, termin 'J.Lo efekta' počeo se primenjivati i na njen privatni život - pa mnogi sada percipiraju Bena Afflecka privlačnijim nego u poslednjih desetak godina - samo zato što je ponovo u vezi sa Jennifer Lopez.

JLo nastavlja da zrači samopouzdanjem, a iskustvo koje je stekla s godinama koristi kako bi otišla još dalje - povukla i druge, mlade, talentovane ljude za sobom, bez sujete i straha od konkurencije. 

Neka vas njena priča ovog ponedeljka motiviše da se naoružate dobrom energijom i neustrašivo krenete u nove borbe!