Nakon što ga je bivša supruga Angelina Jolie javno optužila za zlostavljanje, Brad Pitt je podigao tužbu u kojoj tvrdi da je Jolieva nezakonito prodala svoj deo njihovog francuskog imanja Miraval. 

Pitt tvrdi da su se dogovorili da niko od njih neće prodati svoj deo dvorca - gde su se ivenčali 2014. godine - kao i njegov profitabilni vinograd, bez da se prvo konsultuju jedno s drugim.

Vinograd je navodno postao Pittova 'njegova strast', a Angelina je sada prodala svoj udeo ruskom biznismenu Yuriju Shefleru bez njegovog dopuštenja.

U sudskim dokumentima, podnesenim na Višem sudu u Los Anđelesu, stoji: ''Anđelina Džoli je iskoristila navodnu prodaju bez znanja Brada Pitta, uskraćujući mu pravo na pristanak koje mu je obećano. Prodala je svoj deo sa znanjem i namerom da će Shefler početi da kontroliše posao kojem se Brad Pitt posvetio i proneveriti njegovo ulaganje u Miraval''.

Imanje Miraval nalazi se u selu Korens u regiji Provans-Alps-Azurna obala na jugoistoku Francuske. Vila s 35 soba okružena je bujnim vrtovima s jarkom, fontanama, akvaduktima, ribnjakom, kapelom i vinogradom u koji je Pitt uložio velik novac. 

Profimedia, Brad Pitt i Angelina Jolie, foto: Getty images Par je bio zajedno 12 godina.

Angelina Jolie i Brad Pitt kupili su imanje 2008. za 28,4 miliona dolara, s namerom da tamo odgajaju svoju decu i izgrade porodičan vinski biznis. Par se tamo venčao 2014., a razveo se 2019. godine.

I dok je njihov burni razvod okončan, par je još uvek upleten u sudske bitke oko starateljsvta nad decom i njihove značajne imovine.

Pitt je razvio vinograd u Miravalu u multimiliomski posao i postao jedan od vodećih svetskih proizvođača vina. Ali, sudski dokumenti navode da je do 2013. Angelina potpuno prestala da učestvuje u obnovi.

Angelina je objasnila da je kupila Miraval s Pitom ''kao porodičnu kompaniju'' i kao mesto za koje je verovala da će ''biti njihov zajednički dom do kraja života''.

 Izvor: stil.kurir.rs