Brad Pitt često jedan uspešnijih glumaca do sada je imao priliku da se ostvari kroz čak 81 ulogu. On je jedan od najpoznatijih muškaraca na planeti, mediji ga prate u stopu, a njegov privati život mnogima je i te kako zanimljiv.

Ipak, postoje neke činjenice o njegovom životu za koje do sada niste čuli. Pogledajte u nastavku 10 zanimljivih stvari o ovom popularnom umetniku...

1. Ne zove se Brad

Slavni glumac rođen je 18. decembra 1963. godine kao William Bredly Pitt sin školske savetnice Jane Ete i menadžera kompanije koja se bavi prevozom kamionima Williama Alvina Pitta. Kako bi se lakše pamtilo njegovo ime, glumac je iskoristio svoje srednje ime.

2. Radio kao vozač 

Pre nego što je započeo filmsku karijeru, Brad Pitt je radio kao vozač, dostavljao je frižidere i bio je maskota restorana El poko loko, koji je promovisao maskiran u kokošku.

3. Proslavila ga uloga koju je preoteo George Clooney

George Clooney prošao je nekoliko krugova audicija za ulogu Jay Deee u čuvenom ostvarenju "Thelma & Louise", ali ova rola otišla je tada nepoznatom glumcu Bradu Pittu. Clooney godinama nije mogao da odgleda ovaj film, a 2011. godine se našalio da mu je i dalje teško kad pomisli na to.

4. Radio sa Milenom Dravić i Goricom Popović

Njegov prvi film zvao se "Mračna strana meseca" i bio je jugoslovensko-američka produkcija u kojoj su glumili i Gorica Popović i Milena Dravić, a film je sniman na jugoslovenskom primorju.

5. Prihvatio ulogu samo zbog Angeline Jolie

Malo je poznato da je u špijunskom hit filmu iz 2005. godine pored Brada trebalo da se pojavi Nicole Kidman. Glumac se čak povukao iz ovog projekta jer je hemija iz među njima bila tako slaba. Međutim, kada je saznao da će glavna ženska uloga ipak pripasti Angelini Jolie, odmah se pridružio filmskoj ekipi.

6. Drži do svojih principa

Brad Pitt je 2001. godine tužio kompaniju Damiani International, koja je izradila verenički prsten za njegovu tadašnju suprugu Jenifer Aniston. Kako je glumac objasnio, on je sam dizajnirao ovaj prsten i trebalo je da ostane unikat, ali je kompanija nastavila da ga pravi i čak ga reklamirala koristeći imena slavnog para.

7. Molio Guy Ritchie da ga angažuje

Nakon što je odgledao film Dve čađave dvocevke, Brad je bio toliko oduševljen režijom slavnog Britanca da ga je zamolio da mu da neku ulogu u svom sledećem filmu. Ipak, nikako mu nije polazilo za rukom da savlada engleski akcenat, pa mu je Guy Ritchie dao ulogu Mickey, irskog boksera, u filmu Snatch

8. Rođen za ulogu Ahila

Kada je glumio Ahila, na snimanju je povredio ahilovu tetivu, pa su mnogi pomislili da je to znak od samog Ahila.

9. Nesuđeni novinar

Brad Pitt je studirao novinarstvo, međutim sa 22 godine je odustao od fakulteta zbog glume.

"Bilo je vreme diplomiranja i moji prijatelji su već polako počeli da se posvećuju poslu. A ja nisam još bio spreman", rekao je 2011. godine za "NPR", a prenosi "Insider"

10. Posvećen svojim ulogama

Za potrebe snimanja filma Fight club Brad je otišao kod zubara kako bi mu stvarno okrnjio jedan od prednjih zuba iako to nije morao da uradi! Nakon što je okonačno snimanje, uspeo je da nadogradi deo koji je nedostajao.