Preduzetnica, reality zvezda i uskoro bivša supruga Kanyea Westa (sada znanog kao Ye) - Kim Kardashian - oduvek je bila kontroverzna pojava koja izaziva komentare sa obe strane krajnosti. Čak i kad se pojavi potpuno prekrivenog lica, kao na poslednjoj Met gali, Kim je meta rasprava i novinskih natpisa.

Percipirana kao starleta i modni outsajder, svojom prvom naslovnicom za Vogue 2014. na kojoj pozira s Kanyeom, izazvala je šok u modnom svetu i u medijima, među Vogueovim pretplatnicima i modnim snobovima koji su tu odluku uredništva videli kao kompromitujuću za imidž brenda. Anna Wintour stala je iza svoje odluke i objasnila je tek godinama kasnije: 'Kim i Kanye bili su ono o čemu se tada razgovaralo. Da Vogue nije prepoznao to, to bi bila greška. Treba voditi, a ne slediti', preneo je Refinery29.

Osam godina kasnije, Kim i Kanye su u procesu razvoda, a Kim je upravo dobila svoju samostalnu naslovnicu kojom najavljuje novu fazu u svom životu:

''Tako dugo sam radila ono što usrećuje druge. U poslednje dve godine sam odlučila da usrećim sebe. To je zaista dobar osećaj. Čak i ako je to dovelo do promena i uzrokovalo moj razvod, mislim da je važno biti iskren prema sebi o tome što nas zaista usrećuje. Odabrala sam sebe. Mislim da je to ok. Moje četrdesete su za 'Team Me'. Dobro ću se hraniti. Vežbaću. Više ću se zabavljati, provoditi više vremena sa svojom decom i ljudima koji me usrećuju'', rekla je za Vogue.

Ipak, fotografije iz editorijala koji prati intervju prepoznate su od strane modnih stručnjaka kao zapanjujuće kopije nekih legendarnih, davno napravljenih fotografija. Naime, DietPrada objavio je poređenja poza i stajlinga Kim Kardashian sa Beyonce, Naomi Campbell i Ninom Simone, prozivajući Kim i Vogue za kopiranje, te kulturalnu aproprijaciju sarkastičnim captionom: ''Kim and Vogue said Black History Month''.

Iako se među komentarima mogu naći brojni koji izražavaju ljutnju i razočaranje zbog eksploatacije afro-američke kulture, ima i onih koji paralele smatraju nategnutima i onih koji ističu da, premda je Naomi nosila neke lookove prva, ne znači da ih niko drugi ne sme, niti da se nužno radi o kulturalnoj aproprijaciji.

Ipak, samu objavu lajkovala je Kimina večna inspiracija, Naomi Campbell, jasno iskazujući svoj stav, dok se Vogue nije oglasio na ovu temu.

Kim je na svom Instagram profilu objavila fotografije iz magazina uz pojedine citate, uključujući jedan koji bi se mogao protumačiti kao komentar na čitav ovaj skandal: ''Samo pokušavam da živim svoj život i budem srećna za druge. Kad tako živiš, blokiraš spoljne uticaje. Kao konj u trci, koji može da gleda samo napred. Ako počneš da gledaš levo i desno, spotaknućeš se''.