Kensington zdanje od 2017. godine dom je princa Williama and Kate Middleton koji su pre toga živeli u Amber Hallu, a zanimljivo je da je upravo na njihov apartman svojevremeno bacila oko i sama Camilla Parker koja se nadala da će tu živeti sa princem Charles.

Međutim, kraljica Elizabeth II bila je izričita, I ona im je taj apartman darovala kao svadbeni poklon iako ga do pre par godina nisu koristili. Zapravo, par je godinama renovirao imanje, a priča se da je uloženo preko 4,5 miliona dolara. U toku radova renovirani su instalacije i vodovod u kući i postavljeni ekološki sistemi grejanja i izolacije, o trošku države. Par se obavezao da će svojim novcem platiti uređenje enterijera.

Spoljašnjost palate, koja je bila rodno mesto kraljice Victorie, ostala je ista. Impresivnu fasadu od crvene cigle iz 17. veka dizajnirao je arhitekta Chrisopher Ren, koji je projektovao i Katedralu Svetog Pavla. Kensington je prvobitno bila manja zgrada, ali su kralj William i kraljica Marija naredili Renu da je proširi i pretvori u palatu.

Kesingtonska palata
Profimedia 

Ulaz u kuću je tradicionalan, ali i elegantan sa kitnjastim gipsanim plafonima i crno-belim kamenim podovima. Ulaz takođe ima velike prozore sa pogledom na baštu i otvorene kamine.

Inače, Kate je palatu odabrala i zbog njenih prelepih vrtova. Voli baštovanstvo, pa je želela privatnu baštu koja obuhvata mnogo različitih prostora, sa raznolikim vrstama cveća. Unutar bašte smešteno je i igralište za decu.

Porodični stan u Kensingtonu ima preko 20 soba. Pored dve banket sale, kancelarije i svečane trpezarije, kuća ima tri kuhinje, jednu samo za porodicu i dve kuhinje za osoblje. Postoje dve glavne spavaće sobe, ali William i Kate su odlučili da spavaju u istoj prostoriji.

Kesingtonska palata - dom princa i vojvotkinje
Shutterstock 

Pored toga, tu su još tri spavaće sobe sa kupatilima.

U okviru palate su teretana, lift i dve dečje sobe, jedna za spavanje, druga za igru. Na jednom spratu se nalazi devet soba za osoblje, dadilje, sobarice i batlere. Na svakom spratu postoji prostorija sa sigurnosnim kamerama.Takođe, Kate je angažovala dekoratere da pomognu u renoviranju, ali je konačne odluke donela sama. Vojvotkinja je ukrasila kuću umetničkim delima iz kraljevske kolekcije i kombinovala ih sa nekim jednostavnim ukrasima koje je pronašla u prodavnicama kao što je Ikea, jer voli skandinavsku estetiku.

Među dekorativnim elementima kuće su persijski tepih od 50.000 dolara koji krasi ulaz i dva jednostavna tepiha od 100 dolara koje je Kate odabrala za sobe.

Kesingtonska palata
Shutterstock 

Boje koje dominiraju u domu su neutralne, bež i zemljane nijanse sa cvetnim dodirom na tkaninama i jastucima.

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža ukrasili su svoj dom porodičnim fotografijama i slikama dece, dok je kancelarija para, smeštena u delu gde je nekada bio stan princeze Diane, uređena u diskretnijoj paleti boja, a više fotografija njihovog impreisvnog doma pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

Profimedia, Youtube Zavirite u kuću princa i vojvotkinje od Kembridža