Kate Middleton zahvaljući posebnom režimu ishrane održava vitku linju. Koliko god da je u žurbi vojvotkinja od Cambridge uvak nađe vremena za omiljeni smuti od posebne kombinacije povrća. 

Kate je veoma vodi računa o svom izgledu, ali i o zdravlju i vrlo dobro zna koliko je bitno na koji način će da započne dan. Sa njenim stavom se slaže i većina nutricionista, a ukoliko i vi napravite dobar izbor, u toku dana nećete imati iznenadne napade gladi niti potrebu za šećerom.

Ako ste se ikada zapitali kako joj polazi za rukom da izgleda tako vitko, imamo odgovor. Vojvotkinja svaki dan započinje na poseban način, uz poseban napitak.

Kate Middleton dan započinje omiljenim napitkom
Profimedia 

Kate voli da doručkuje sa suprugom i decom, to je ritual u kojem svi uživaju. Dan počinje smutijem, tačnije kombinacijom kelja, alge spiruline, lišća zelenog čaja, spanaća, korijandera, zelene salate i borovnica - čaša puna vitamina i dobre energije.

Nakon doručka, Kate konzumira ovsenu kašu
Profimedia 

Uz to, Kate obično pojede i porciju ovsene kaše, za koju nutricionisti tvrde da je najbolja opcija za zdrav doručak jer sadrži visok nivo vlakana, proteina, minerala, kalcijuma, vitamina B. Ovas je odličan za probavni sistem, držanje holesterola pod kontrolom, ali pored toga ima još bezbroj dobrih strana.

Ovsena kaša je puna antioksidanata uključujući i vitamin E, tokotrienole, selen, fenolsku kiselinu i fitatne kiseline. Sadrži i druge hranljive materije kao što su vitamin B1, biotin, molibden, fosfor, bakar i magnezijum između ostalih fitonutrijenata.

Ovas je obavezan deo ishrane Kate Middleton
Unsplash/Margarita Zueva 

Zdravstveni benefiti

- Smanjuje nivo lošeg holesterola

- Smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti

- Pospešuje imunitet

- Reguliše nivo šećera u krvi i smanjuje rizik od dijabetesa tipa 2

- Odličan izvor vlakana što štiti od nastanka raka dojke

- Žitarice od celog zrna štite decu od astme

- Bezbedna alternativa žitaricama za one koji boluju od celijaklije i ne smeju da konzumiraju gluten

Profimedia Vojvotkinja jutro ne započinje bez omiljenog napitka