Slavljenica Jennifer Aniston nesumnjivo je jedno od najvećih imena u Holivudu! U javnosti je više od tri decenije, a i dalje se smatra ikonom u svakom pogledu. Briljantno je odigrala je svaku ulogu koju je dobila i oduševljavala publiku svojom harizmom i šarmom. Njena uloga Rachel Green u kultnom omiljenom sitkomu F.R.I.E.N.D.S osvojila je srca širom sveta.

Ipak, njeno glumačko umeće nije jedina stvar koju volimo kod nje. Tu su lepota i gracioznost, nepromenjeni tokom godina. 

Danas Jennifer Aniston slavi 53. rođendan, a tim povodom otkrivamo njenih 5 beauty tajni - da bar pokušamo da izgledamo glamurozno kao ona. 

1. Počnite sa rutinom nege kože što ranije

Najvažniji savet koji Jen ima je - ne uzimajte dobru kožu zdravo za gotovo. U jednom intervjuu, glumica je izjavila da je od oca nasledila sjajnu kožu, i da može, poručila bi mlađoj sebi da je održava što je više moguće. Nije tajna da je zvezda F.R.I.E.N.D.S veliki fanatik nege kože i da je isprobala svaki postojeći trend. Jasna lekcija koju smo naučili iz ovoga je da se aktivno brinete o svojoj koži od same mladosti i da budete dosledni u nezi kože kako biste izgledali predivno kao Jen u 53. godini.

2. Hidrirajte kožu i svakodnevno koristite SPF

Glumica veoma ozbiljno shvata hidrataciju i nanošenje kreme za sunčanje. Otkrila je da ima hidratantnu kremu u svakom kupatilu svoje kuće, pa čak i u automobilu! Prva stvar koju uradi nakon što izađe iz tuša je da hidrira kožu pre nego što počne da se suši.

Ona je takođe veliki zagovornik SPF-a. Smatra da je jedna od najvećih beauty grešaka sunčanje bez kreme sa zaštitnim faktorom. Iako uživa u upijanju vitamina D, smatra je neophodno da koža bude zaštićena sa najmanje SPF30. A za  osunčani ten, oslanja se na bronzere i sredstva za samopotamnjivanje.

3. Prepustite se tretmanima lica s vremena na vreme

Jennifer tretmane lica smatra vežbama za lice. Kaže da povremeno treba da priuštimo sebi tretman lica, ali bez preterivanja. Takođe, koristi i alate za masažu kod kuće - poput beauty valjaka od žada i gua sha kamena. 

profimedia-0297981166.jpg
Profimedia 

4. Jedite zdravo

Jedenje zdrave hrane može da napravi veliku razliku, a mi nismo jedini koji to tvrde. Jennifer Aniston voli da jede hranu bogatu antioksidansima kako bi joj pomogla da ostane zdrava, fit i da joj koža blista. Veruje da šećer i nezdrava hrana imaju očigledan uticaj na vaše lice, telo i nivo energije. Jedna od njenih omiljenih namirnica je avokado. Ističe i da su đumbir i špargle dobri zbog njihovih antioksidativnih svojstava.

Važna lekcija — jedite zdravije i smanjite unos šećera. Pored neposrednih efekata na vašu kožu, dokazano je da nezdrava hrana i slatkiši čine da se osećate letargično i umorno.

5. Pronađite način da se oslobodite stresa

Stres utiče i na vašu kožu. Može izazvati akne, fine linije, preuranjene bore, pa čak i gubitak kose. Anistonova je podelila da više voli digitalnu detoksikaciju i meditaciju svako jutro i noć u trajanju od oko 20 minuta. Takođe je dodala da joj je ova navika pre spavanja pomogla da bolje spava noću. Glumica je dalje ohrabrila svoje obožavaoce da pronađu način na koji mogu da oslobode svoj um kako bi zadržali nivo stresa pod kontrolom.