Glumac Willie Garson preminuo je u septembru prošle godine, u toku snimanja nastavka serije "Sex and the ciity", odnosno nove sezone koja nosi naziv "And just like that...".

U seriji "Sex and the city" Garson je tumačio lik bliskog prijatelja Carrie Bradshaw, Stanforda Blatcha, a njegova iznenadna smrt poremetila je snimanje nastavka kultne serije.

Producenti i scenaristi imali su težak zadatak, moralo je doći da promena u čitavom scenariju i tražili su najbezbolniji način da iz nastavka izuzmu lik Stanforda - najboljeg prijatelja Carrie Bradshaw, koji je bio jedan od omiljenih karaktera.

sex and the city četvorka sa čuvenim stanfordom
Profimedia 

Kreator nastavka kultne serije "Sex and the city", Michael Patrick King u startu je izuzeo ideju da Stanford zaista umire u seriji, te je smislio da putuje i to u Tokio, a povodom svog odlaska Carrie i ostalim prijateljicama ostavlja oproštajno pismo.

- Ne bih mogao da ti kažem - ne bez plača. I dosta vam je plakanja - napisao je Stanford u pismu, aludirajući na smrt Mr Big u prvoj epizodi serije.

Emotivna scena odvija se već u četvrtoj epizodi, a Michale je otkrio koju je zapravo ideju imao za lik Stanforda u ovom nastavku. King je u intervjuu za "Variety" otkrio da je njegov inicijalni plan bio da Stanforda uhvati kriza srednjih godina. Iako je Staenford uspešan menadžer, trebalo je da počne da paniči zbog svoje dalje karijere.

stanfrod je tokom snimanja nastavka sex and the city-ja preminuo
Shutterstock 

Još jedna od zamisli kreatora bila je da Stanford počne da se istražuje i na ljubavnom planu, odnosno da traži razvod od svog partnera Anthonija.

- Bilo je u planu niz stvarno zabavnih, koketnih, urnebesnih scena s Carrie. Ta vrlo specifična hemija koju imaju Carrie i Stanford, koja se u potpunosti temelji na jedinstvenosti – zaključio je King.