Američka glumica Cynthia Nixon (55), poznatija kao Miranda Hobbes iz serije "Sex ad the city", nedavno je za Vanity Fair progovorila o svojoj ulozi u dugoočekivanom nastavku pod nazivom "And just like that". Glumica i aktivistkinja je po prvi put priznala da na samom počeku nije želela da prihvati ulogu, ali na nagovor kolega ipak se predomislila.

"Odluka je bila jako teška. Nisam mislila da ću prihvatiti ulogu, bila sam vrlo neodlučna", izjavila je Cynthia Nixon.

"Što sam više razgovarala s koleginicama Sarah Jessica Parker i Kristin Davis, kao i režiserom Michael Patrick King o stvarima bez kojih ne mogu, pravoj promeni i većoj rasnoj raznolikosti i uključivosti za razliku od nekadašnjeg 'Sex and the city', bili su ZA" pojasnila je glumica.

Cinthia Nixon otkrila je da nije želela da prihvati ulogu u nastavku serije "Sex and the city"
Profimedia 

Inače, Cynthia Nixon poznata je aktivistkinja i borac za rasne raznolikosti. Pre četiri godine uključila se u politiku, te se na izborima 2018. godine kandididovala za guvernerku države Njujork. Iako je izgubila izbore, njena karijera u politici nije prestala.

"Bila sam prijatno iznenađena koliko su intenzivno svi slušali i koliko smo zajedno svi radili ne samo da preuredimo kuću, već da izgradimo potpuno novu u kojoj smo bili svi mi, ali s novim karakterima", rekla je dobitnica Emmy nagrada.

"Došlo je vreme kad su žene provele decenije brinući o drugim ljudima i ponovno mogu da se fokusiram na sebe. Ko sam ja? Ko želim da budem" zapitala se Cynthia Nixon.

Glumica je inače poznata kao aktivistkinja i borac za rasne raznolikosti.
Shutterstock 

"Što sam se više odmicala od uloge Mirande Hobbes, uloge su bile sve bolje zato što su ljudi prestali da me doživljavaju samo kroz tu ulogu. Ali jedno moram da priznam, "Sex and the city" dao mi je odraslu karijeru. I za to ću zauvek biti zahvalna', pojasnila je glumica.

Podsetimo, Cynthia Nixon se nakon 15 godina braka s Danny Mozeso, razvela 2003. godine. Deset godina nakon razvoda, otkrila je svoju seksualnu orijentaciju te se udala za Christine Marinoni. Strani mediji su pisali da su vezu počele nedugo nakon rastave s bivšim mužem.

Cynthia je svoju seksualnost identifikovala kao queer, a njena nova uloga Mirande Hobbes u nastavku "And just like that" neodoljivo poseća na njen život.

Cynthia Nixon se nakon 15 godina braka s Danny Mozeso, razvela 2003. a njena nova uloga Mirande dosta podseća na njen reali život
Profimedia