Supermodel Kate Moss od svojih je početaka devedesetih primer odličnog, 'model-off-duty' stila koji karakterišu tamne farmerke, čizme i kožne jakne. Vrlo uspešno ga nosi i danas iako ga je oplemenila nekim vrlo chic i elegantnim komadima.

Kate Moss voli klasičan stil sa ekstravagantnim dodacima.
Profimedia 

Njenim stopama, i po pitanju karijere i stila, krenula je i ćerka Lila Grace. One su zajedno nosile Fendi prošlogodišnju couture reviju, a čak i kada ne rade, ne odvajaju se.

Majka i ćerka su nerazdvojne.
Profimedia 

Kako pojedine komade nositi u dvadesetima, tridesetima, četrdesetima i dalje, najbolje pokazuje ovaj duo majke i ćerke.

Slip haljine

Kate lepršave i slip haljine nosi od devedesetih, najčešće na cipele s visokom potpeticom. Kao i njena majka devedesetih godina, Lila Grace obožava slip haljine, koje najčešće kombinuje s kratkim kožnim ili jaknicama od veštačkog krzna, te vojničkim čizmama ili ravnim cipelama, čime im daje urbaniji ton.

Lila i Kate Moss obožavaju slip haljine.
Profimedia 
Kate Moss demonstrira idealan stil za žene starije od 40 godina.
Profimedia 

Kožne jakne

Osim slip haljina, obe su fanovi kožnih jakni. I dok ih Kate nosi uglavnom na čizme s visokom potpeticom, mlada Lila bira Dr. Martens čizme. U svojim ormarima osim kratkih imaju i duže kožne kapute koji izgledaju vrlo stylish. Kate ih stilizuje više u 'Catwoman' duhu, s visokim crnim čizmama koje izdužuju siluetu ili kako bi dodala rokersku notu elegantnim pantalonama i bluzama, a Lila Grace ih koristi kako bi 'podigla' casual outfite.

Obožavaju crne kožne jakne.
Profimedia 

Cool jeans

Jeans je neizostavan komad u svakoj garderobi, pa i onoj supermodela. Kate je nekada jeans kombinovala s običnim majicama kratkih rukava ili prslucima, a danas skinny jeans nosi uz blejzere ili elegantne kardigane i neizostavne čizme. Lila Moss pokazuje kakve farmerke voli Gen Z: flared modele, ponekad s uzorcima, upotpunjuje ih kožnim jaknama i upečatljivim statement modnim detaljima.

Kate i Lila Moss znaju da je jeans baza casual stila.
Profimedia 

Lila Moss nosi stil karakterističan za Gen Z.
Profimedia