Pored bezbroj revija i kampanja u kojima se pojavila,  Kate Moss i u privatnom životu važi za modnu ikonu. Praktično je izmislila termin „stil modela van dužnosti“ (model off-duty style), zahvaljujući svom tako lakom, i tako prirodnom načinu spajanja različitih odevnih predmeta koji na njoj uvek izgledaju moderno i casual.

Svoj 48. rođendan, Kate Moss je odlučila da proslavi u velikom stilu: chic crna modna kombinacija bila je otelotvorenje uglađenog minimalizma koji je nepogrešiv odabir za žene u četrdesetim i pedesetim godinama.

Profimedia Pokazala je kako izgledaju idealne modne kombinacije za žene preko 40 godina.

Ovaj all-black outfit nije bio nimalo dosadan. Naime, klasična crna haljina uparena je sa otmenim blejzerom bez dugmadi, a sve to upotpunjeno je njenim moćnim dodacima: ogromnim naočarima za sunce, Fendi Peekaboo torbom i kožnim čizmama do kolena.

O da, Kate Moss je demonstrirala idealan outfit za žene u 40-im i 50-im godinama, te dokazala da godine nisu nikakva prepreka, i da je i dalje na vrhu modne igre.

Pored bliskih prijatelja i saradnika, na zabavi je bila i njena ćerka Lila Grace Moss, koja je takođe ispoštovala crni dress code, ali u urbanijem tonu.

Ćerka Kate Moss, Lila Grace Moss, neodoljivo liči na svoju mamu
Profimedia