Chris Appleton je zaslužan za najpopularnije holivudske frizure. On je frizer Jennifer Lopez za sve važne događaje – kreirao je njen look za inauguraciju, kao i prepoznatljivu fen frizuru za Super Bowl, a prethodne nedelje bio je zaslužan za njen sofisticiran svadbeni izgled.

Ali nije samo JLo ta koja se oslanja na Chrisa da bi njena kosa izgledala besprekorno. Ako ste ikada gledali Keeping Up With The Kardashians, verovatno ste primetili i slavnog frizera kako primenjuje svoju magiju na kosi Kim Kardashian. Takođe, on je stalni frizer Dua Lipe, a radio je sa svima, od Ariane Grande do Katy Perry.

U razgovoru za magazin Vogue, Chris je otkrio svoje tajne stilizovanja, ali i vodeće frizure za leto 2022. 

1. Godišnje koristi preko 100 boca Color Wow Dream Coat proizvoda

Na pitanje koji je najčešće korišćen proizvod u njegovom salonu, Chris nije morao mnogo da razmišlja: "To je Color Wow Dream Coat. Koristim ga da pripremim kosu za bilo koji izgled jer transformiše njenu teksturu i čini je supersjajnom i ultraglatkom''. Ovaj efekat traje čak 3-4 pranja, a pored toga štiti kosu od vlage i kovrdžanja. S toga, ne čudi što je viralan na TikToku.

2. Fen frizura je njegova omiljena za leto 2022.

Kako kaže Chris, ovog leta, sve je u vezi sa ''ubitačnom'' fen frizurom: "U pitanju je prelepa, sjajna, svilenkasta kosa koja se dobija u nekoliko jednostavnih koraka". Naime, ključna je dobra priprema. Nakon nanošenja pomenutog proizvoda, napravio je razdeljak udaljen od standardnog na sredini. Kaže da se tako stvara iluzija veće zapremine, a zatim počinje sa tzv. grubim sušenjem koje će učiniti da kosa bolje upije naneseni preparat. Zatim prska delove kose lakom, pa ih takve namotava oko viklera. 

Nakon 20 minuta treba ukloniti viklere da biste otkrili glamurozni volumen i kosu koja izgleda neverovatno. ''Naprskajte lak za kosu na svoju četku, a zatim poprskajte sprej za sjaj pri korenu kose, umesto da ga nanosite direktno na kosu'', preporučuje on. 

Kris kaže da češljate lokne dok god ne napravite meke, glatke talas, a zatim završite izgled sa još malo spreja za sjaj, za pravi ''ubitačni'' efekat.

3. Ponytail frizura nije ništa manje atraktivna

Chris je takođe poznat po popularnom izgledu ''staklene kose'' i pony frizuri. Kaže da mu je ovo jedna od omiljenih frizura za crveni tepih, te savetuje da je isprobate na važnim letnjim događajima. Takođe, njegov savet je da to ne bude ravan rep, već onaj sa raskošnim talasima.