Kate Mossstilska je ikona i naša večna inspiracija koja ni tridesetak godina otkako se pojavila na modnoj sceni ne prestaje da niže uspehe. Osim kao model, Kate danas preuzima i kreativnu ulogu u stvaranju novih biznisa, beauty proizvoda i trendova.

Njen 'model off-duty' stil nadahnuo je neke važne modne kolekcije i lične garderobe trendseterki širom sveta, a ona koja ima privilegiju i da se posluži nekim od tih ikoničkih komada jeste njena ćerka Lila Grace, koja je takođe ušla u svet modelinga.

Kate je napunila 50 godina, te nedavno podelila svoja 3 saveta kojim se vodila u životu, a koje svakodnevno ponavlja kako svojoj ćerki, tako i manekenkama iz njene modne agencije kojima krči put do uspeha.

Ne pratite slepo trendove

Kate je za Vogue podelila anegdotu kada je ćerku savetovala da za neki event obuče plavu haljinu od lamea i visoke čizme, na šta je Lila odgovorila: ''Ali mama, to niko ne nosi''. Kate je imala spreman odgovor iz rukava: ''Niko nije nosio haljine iz 30-ih i patike kada sam ja bila u tvojim godinama''. Jer modna ikona se ne postaje prateći slepo trendove.

profimedia-0493351469.jpg
Profimedia 

Ostanite verni sebi - i ne žalite

''Svi se plaše da budu svoji, a ja smatram da treba da se oblačite kako god poželite, ne žaleći ni za čim'', rekla je Kate i prisetila se trenutka kad je na gala večeru došla ''izgledavši kao Veronica Lake, a odlazeći kao Courtney Love. Novine su to obožavale'', rekla je beskompromisna Kate.

profimedia-0708037721.jpg
Profimedia 

Nikada ne skrivajte bradavice

''Svi su tako preterano čedni danas'', zaključila je Kate kad je Lila htela da nosi nalepnice za bradavice ispod prozirnog topa. ''Ne sakrivajte bradavice i žensko telo, budite ponosne'' rekla je pozivajući na žensku revoluciju.

Životna priča Kate Moss.
Profimedia 

 Izvor: ELLE/T.Đ.