Princ William i princ Harry sa svojim suprugama Kate Middleton i Meghan Markle okupili su se da odaju počast preminuloj kraljici Elizabeth II u Vestminsterskoj palati. Po uobičajenom protokolu, žene su bile obučene u crno i izgledale su vrlo slično u kaputima i sa šeširima sa velom.

Nakit je, kao i uvek u kraljevskoj porodici, nosio posebnu simboliku. Princeza od Velsa odabrala je minđuše sa dijamantima i biserima, koje su nekada pripadale princezi Diani, i zapanjujući broš sa dijamantima i biserima u obliku deteline sa tri lista, a koji je nekada pripadao kraljici Elizabeth II.

S druge strane, vojvotkinja je svojoj modnoj kombinaciji dodala par minđuša od bisera i dijamanata, koje joj je poklonila kraljica Elizabeth II u čast njihovog prvog zajedničkog pojavljivanja 2018. godine.  

U galeriji pogledajte više fotografija.

i-Images / Eyevine / Profimedia Pogledajte kako je izgledao ispraćaj kraljice Elizabeth II.

Činilo se da je Harry bio posebno emotivan tokom ceremonije dok je stajao pored Meghan. Naime, tokom života kraljice Elizabeth II, često je pričao o njihovom odnosu: „Imamo zaista poseban odnos“, rekao je za The Today Show u aprilu. „Razgovaramo o stvarima o kojima ona ne može da priča ni sa kim drugim“.

profimedia-0722853796.jpg
i-Images / Eyevine / Profimedia 

Podsetimo se, nakon kraljičine smrti, porodica je dobila nove titule. Charles je postao novi kralj, a princ William i Kate Middleton  princ i princeza od Velsa.