Drugi dan proslave platinastog jubileja počeo je nacionalnom službom zahvalnosti za kraljicu Elizabeth u katedrali Svetog Pavla. Prisutni su bili istaknuti političari, dobitnici kraljičinih rođendanskih počasti, ključni zaposleni i članovi kraljevske porodice, uključujući vojvodu i vojvotkinju od Saseksa i vojvodu i vojvotkinju od Kembridža.

Kraljica, nažalost, nije mogla da bude na službi kojom se odaje počast 70. godini njene vladavine. U saopštenju koje je objavila Bakingemska palata, potvrđeno je da je osetila nelagodnost tokom jučerašnjeg „Trooping the Color“, te da je odlučila da preskoči postupak.

Ipak, Meghan Markle i Kate Middleton ukrale su šou. Dok je Meghan blistala u otmenom sivom outfitu, Kate se odlučila za prefinjenu limun žutu haljinu brenda Emilia Wickstead usklađenom sa Philip Treacy šeširom i antilop potpeticama Gianvito Rossi. Odeću je upotpunila parom kraljičinih bisernih i dijamantskih minđuša. Ova nežna i romantična haljina idealna je za proleće, kako svojom bojom, tako i krojem.

profimedia-0696667135.jpg
Profimedia 

S druge strane, princ William je vrlo slično princu Harryju nosio klasično odelo ukrašeno specijalnim medaljonima.

profimedia-0696670766.jpg
Profimedia