U petak, na ceremoniji otvaranja 33. Olimpijskih igara, trenutak nastupa slavne Céline Dion bio je trijumfalan. Razlog je što je ovo jedan od retkih javnih nastupa muzičke dive koja se zbog bolesti, sindroma ukočene osobe, morala povući sa scene, a o svemu je iskreno govorila u emotivnom dokumentarcu "I Am: Celine Dion". Pored samog izvođenja, diva je zablistala zahvaljujući savršenom outfitu. Zato je njen povratak na pozornicu, gde je izvela klasik Edith Piaf "L'Hymne À l'Amour", bio nezaboravan, a zadivljujuća Dior haljina impresivan izbor za tu priliku.

Haljina koja se opisuje pojmom #DiorSavoirFaire posebna je priča, komad koji je u punom smislu oživeo upravo tokom nastupa, a njeni atraktivni delovi poput resica i sjaja šljokica blistali su kao što zaslužuje i diva i ova veličanstvena ceremonija. Haljinu potpisuje kreativna direktorka Diora, Maria Grazia Chiuri, a izrađena je od belog svilenog žoržeta i prekrivena sjajnim šljokicama i perlicama, tako da je pevačica izgledala kao da je prekrivena kristalima. Dior je otkrio da je haljina ukrašena "hiljadama bisera i više od 500 metara resa", a za zahtevnu izradu i više od 1000 radnih sati zaslužan je Diorov Haute Couture Atelier.

Sama Céline Dion je s posebnom pažnjom istakla koliko je uživala u svim pripremama, a fanove su posebno dirnule njene Instagram objave u kojima ne krije koliko je ovaj događaj bio važan za nju posle teškog životnog razdoblja, i koliko je zahvalna, posebno se obraćajući modnoj kući Dior u kojoj je provela čarobne trenutke.

Nas je ipak posebno privukao komentar kako je zahvaljujući publicitetu i brojnim veličanstvenim komentarima same haljine i nastupa, "spasena" Maria Grazia Chiuri, misleći pritom na sve glasnija nagađanja da bi slavni dizajner John Galliano trebao (opet) da se vrati na mesto kreativnog direktora Diora.

 Izvor: Storybook.hr / ELLE / Tara Đukić