Filozofija stila ljudi koji stoje iza najboljih BG restorana...
Nina Gajić, 36 (vlasnica restorana Thai Time)
Ninine šik kombinacije čine da ova dama izgleda kao manekenka van piste. Riđokosa vlasnica tajlandskog restorana gaji posebnu ljubav prema elegantnim špicastim cipelama i oslanja se na nekoliko omiljenih odevnih komada koje poseduje godinama i iz sezone u sezonu kombinuje ih sa novim dodacima.
Nema pravila: „Nisam sklona da gledam šta je u trendu ili šta ko nosi, biram ono što me privlači i uklapa se u moju estetiku i raspoloženje u datom trenutku.“
Oblačenje je odraz njene ličnosti: „Smatram da je stil vrlo lična stvar. Sve je dozvoljeno pod uslovom da osoba to zna da iznese.“
Goran Jević, 53 (vlasnik restorana Iguana i Comunale Caffe & Cucina)
Otmenog gospodina koji je prepoznatljiv po svom upečatljivom ali nenametljivom stilu, srešćete u Beton Hali.
„Na moj stil najviše su uticali moj otac koji je nosio samo šivena odela i bele košulje i ujak koji je bio kaskader i oblačio se kao roker. Sada je tu i Stefan, moj sin, čije mi je mišljenje najdraže.“
Kad je reč o odrastanju, smatra da je imao sreće da upija sve: „Od Beatlesa i The Rolling Stonesa, preko Bowiea, do The Clasha, tu je negde i moj stil… između ispeglanog i izgužvanog.“
Uvek je tip-top obučen, kako kaže, uz veliku pomoć italijanskih i japanskih majstora koji su „eksplodirali“ osamdesetih godina. Goran rado pominje L’uomo, The Face i Arenu, časopise koji su doprineli njegovoj estetici.
Zorica Svetličić-Gregorić, 42 ( vlasnica restorana Kapric Bar & Piadineria)
Način na koji se Zorica oblači jeste sufiks njene ličnosti. Baš to čine i aksesoari kojima pridaje veliki značaj.
„Stil je lep u meri u kojoj zaista odražava nečiju ličnost. Sve drugo je mehur od sapunice. Iako mnogi ljudi smatraju moj stil vrlo karakterističnim i prepoznatljivim, iskreno, nikad ne razmišljam o tome. To je samo jedan deo moje individualnosti... nisam mu posvetila pažnju.“
Mnogi postižu effortless look uz dosta truda, a stajliš i eklektična Zorica primer je kako se to čini na pravi način.
Tekst: Danica Tančić