OVO ULJE ZA NEGU KOŽE OBOŽAVA KRALJEVSKA PORODICA: Bogato je vitaminima C, A i E, te smanjuje znakove starosti

Ulje šipka najbolje je za bore i ožiljke, a to najbolje zna i Kate Middleton kojoj je ono deo svakodnevne beauty rutine.

Profimedia

U poslednje vreme sve više slavnih dama prelazi na alternativna, prirodna rešenja kada je reč o beauty rutini. Ulja su dođživela svojih "5 minuta slave", a u poslednje vreme posebno se izdvojilo šipkovo zahvaljujući Hailey Bieber i Kate Middleton.

Naime, Hailey je nedavno podelila svoju rutinu u kojoj je glavna zvezda bilo upravo šipkovo ulje, a dobro je poznato da se ono već duže vreme jedan od omiljenih proizvoda vojvotkinje koja se može pohvaliti negovanim i nežnim licem.

pritnscreen/tiktok 

Ulje šipka je od davnina poznato po tome što sprečava dugotrajna oštećenja kože. Sadrži trans-retinolsku kiselinu koja je jedinstvena po svojoj formuli, te ne čudi što daje tako efikasne rezultate na koži. Mnogi ulje šipka kombinuju i sa uljem makadamije da bi dobili još bolju hidrataciju, pogotovo osobe koje imaju izrazito suvu kožu ili su skloni iritacijama.

Profimedia 

Ulje šipka pokazalo je najbolje rezultate kada je reč o oštećenjima kože od sunca, starosti, zračenja ili dermatitisa, a pokazalo se da redovnom primenom dolazi do regeneracije kože, a samim tim su i ožiljci manje vidljivi, kao i bore, a tonus je lepši.

Unsplash/Chelsea shapouri 

Bogato je vitaminima A, C, i E, te je fanatastičan izbor za vraćanje elastičnosti kože. Njegove esencijalne masne kiseline podstiču proizvodnju kolagena i takođe omekšava i vlaži epiderm. Masne kiseline se pretvaraju u prostaglandine koji potom stimulišu regenerativne moći tvoje kože. To na kraju štiti od strija.

Primena:

Najbolje je da kožu lepo očistite, isperete dobro vodom, a potom blago osušite peškirom i nanesete 3 kapi. Laganim pokretima ga utrljajte i ostavite da se osuši. Stručnjaci preporučuju da ovo uradite sat vremena pre kupanja.

Takođe, preporuka je da ovo ulje držite u staklenoj bočici i da ga što manje izlažete vazduhu jer brže oksidira od ostalih.