Grad koji diše u ritmu mode i svetska prestonica stila - Milano - najinspirativnije okruženje za arhitektonsko-modne eksperimente. Sada već davne 2000. Giorgio Armani je na prepoznatljivo elegantan način povezao poznati sushi restoran “Nobu“ i Armani Store.

Potom su bljesnuli Dolce&Gabbana sa njihovim veličanstvenim enterijerima koje više liče na muzejske postavke nego na modne prodavnice, i na kraju Miuccia Prada, koja je 2015. rekosntrukcijom kompleksa u industrijskoj zoni napravila pravi arhitektonsko-urbanistički grad umetnosti. 

Sada kada izgleda da je sve već viđeno i otkriveno, društvo čistokrvnih Italijana koji dominiraju milanskom scenom šokirano je pojavom ekscentričnog kanadskog dvojca Dsquared2. Lepota klasične italijanske arhitekture i kosmopolitski duh grada inspirisali su njihov najnoviji arhitektonsko-modno-gastronosmko-sportski eksperiment na adresi Via Ceresio7.

Sve je počelo kada su Dsquared2, blizanci Dean i Den Caten za sedište brenda odabrali istorijski objekat u klasičnom stilu milanske arhitekture tridesetih godina prošlog veka. Arhitektonski studio “Storage Associati“, zajedno sa dizajnerima, dugo je projektovao arhitektonsko rešenje rekonstrukcije kompletnog objekta sa svim sadržajima, dok je za projekat enterijera bio zadužen “Dimore studio“, poznat po provokativno dizajniranim prostorima sa jakim karakterom.

Godine 2013. na samom vrhu objekta otvoren je “Ceresio 7_Pools&Restaurant“. Neuobičajen prostorni  koncept sastoji se od nekoliko međusobno povezanih ambijentalnih celina: restoran, bar i noćni klub se prelivaju u otvoreni prostor krovne terase sa lounge zonom, dva bazena i pogledom na panoramu grada. Dizajn uključuje i potpuno novo gastronomsko iskustvo koje kroz neočekivane ukuse renesansno obnavlja italijansku tradiciju.

Na samom početku 2017. sport je dobio svoju modno-prostornu interpretaciju u duhu prepoznatljive ekstarvagantne estetike Dsquared2 - Ceresio7 Gym&SPA koji zaokružuje ceo koncept Dsquared2Lifestyle Projekta.

Inovativno osmišljen prostor koji se prostire na skoro 1800 m2, konceptualno balansira između prošlosti i budućnosti, predstavljajući potpuno novi pristup fizičkoj aktivnosti i sportu kao neraskidivom delu životnog stila savremenog društva. Dizajniran kao privatni ekskluzivni klub otkriva novo značenje sklada duha i tela kroz prefinjeni modni pristup estetici zdravog života.

"Volimo da vodimo računa o sebi i dopada nam se ideja da ponudimo to na jedan originalan i drugačiji način. Ovo mesto i ceo projekat oslikavaju naš stil i naš stav. Volimo da mislimo da Dsquared2 nije samo modni brend već da je takodje individualno i ekskluzivno iskustvo," objasnio je Dean Caten ovaj nesvakidašnji koncept.

Tekst: Marijana Kaštelan

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/