Ideja je bila da obezbedimo što više slobodnog prostora u malim stanovima, a osnivač online galerije i art stručnjak Chelsea Neman Nassib nas savetuje kako da na što jednostavniji to rešimo. 

1. Upečatljiv detalj

Umetnička dela shvatite kao npr. statment detalj na vašoj odeći! Drugim rečima, birajte minimalistički, ali funkcionalan nameštaj, a malo drame ćete uneti slikom intezivnih boja ili neobičnom sklulpturom. Dominantna i koloristička dela se idealno slažu sa jednostavnim nameštajem, tvrdi Chelsea Neman Nassib. 

2. Tanki ramovi

Ako živite u garsonjeri ili jednosobnom stanu, možete ga slobodno da uživate u umetninama, a Nassib predlaže da opremite jedan zid umetničkim fotografijama i slikama. I obavezno, birajte manje formate, ali diskretnih ramova, jer vam na ćete sprečiti prenatrpanost na zidovima.

3. Proporcija

Delo za koje ste se opredelili mora da bude proporcijalno prostoru u kojoj se nalazi. Ne sme da dominira, "sakriva" druge predmete i nameštaj ili da  bespotrebno i nefunkcionalno zauzima prostor i nije u donosu sa ostalim stvarima. 

4. Neutralnost

Jednobojni zidovi, svetlih boja, beli ili bež nameštaj sa po nekim intezivnijim akcentima su idelani za manje prostorije. Na taj način sobe će delovati svetlije i prostranije. 

5. Vertikala

Kada budete stavljali slike ili keramičke ukrase na zid, postavite ih vertikalno! Na taj način, stvara se iluzija visine i prostor se čini većim i višim. 

6. Mali eksperiment

Slike ili ukrasnu karamiku, ako ne želite da stavite na zid, možete da okačite na vrata ili prozor. Uramljene fotografije većeg formata možete da položite na zid i tako s vremena na vreme da premestite iz jedne u drugu sobu.  

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/