Kada se bouclé pojavio usred prošlogodišnjeg karatnina, odmah je postao stilska tekstura u kojoj smo pronašli izvor utehe. Izdržljiva i nežna tkanina, koja se najčešće ogleda u nijansama bele i bež, počela je da se pojavljuje u pozadini naših Zoom poziva, kao i u uglu video-snimaka iz dnevne sobe za vežbanje kod kuće. Od tada njegova popularnost ne jenjava.

Ovaj trend pokrenuo je finsko-američki arhitekta i industrijski dizajner Eero Saarinen još davne 1948. godine. On je dizajnirao inovativnu Womb stolicu na zahtev Florence Knoll koja je tražila ''stolicu koja će biti kao korpa puna jastuka – nešto u čemu može da se sklupča''. Činjenica da bouclé na francuskom znači ''uvijen'' ili ''zapetljan'' objašnjava inspiraciju koja stoji iza Saarinenovog dizajna.

Sedam decenija kasnije, bouclé nastavlja da dominira svetom enterijera, dok nepreglednom vunenom tkaninom obavija najmekše komade nameštaja. Uz to, najčešće prati neobične siluete, oblike i forme.

A u slučaju da ste pomislili da je ovo samo kratkotrajni trend, tu smo da vas razuverimo. Donosimo vam 10 bouclé komada koji na najlepši mogući način otelotvoruju retro vajb i neodoljivi minimalizam.