Istorija kaže da u doba zarobljeništva, ljudska mašta najviše procveta. U prilog tome idu mnogobrojna dela pisaca, slikara i muzičara, nastala u teškim životnim okolnostima. Možda nismo slomljeni kao Van Gogh dok je slikao ''Prisoners' Round'', ali istina je da sve češće tražimo beg od realnosti.

Ove sezone, modna kuća Dior dokazuje da nismo jedini koji sanjaju. Nova kolekcija setova za ručavanje ''Granville'', koje je dizajnirala Cordelia de Castellane, spaja sećanje na plodne vrtove Normandije, pariski šik i najveću ljubav gospodina Diora. ''Iznad svega, voleo sam da učim napamet imena i opise cveća u Vilmorin-Andrieux katalozima bilja'' pisao je Christian Dior u svojim memoarima, očaran lepotom prirode.

Liniju čini niz tanjira, šolja i malih poslužavnika ručno oslikanih motivima vinove loze, raskošnih grana i hortenzija, a sve to u bojama ametista, smaragdno i plavo-sive. Takođe, tu su vaze, ukrasne kutije i monohromatski svećnjaci izrađeni od Murano stakla. Ovo nije prva Dior kolekcija koja unosi proleće u vaš dom, već produžetak božanstvene ''Toile de Jouy'' kolekcije.

Ako čeznete za toplom atmosferom nedeljnog ručka kod bake na selu, a želite da je upotpunite stylish kuhinjskim posuđem, ove komade možete poručiti online

U galeriji iznad pogledajte koji vam se najviše dopadaju.

U okviru “Granville” kolekcije, Dior predstavlja kuhinjske komade koji odišu luksuznim i autentičnim dizajnom.