Pre no što je čuveni španski slikar živeo u ovoj vili smeštenoj u oblasti pod nazivom kalifornijska četvrt, ona je pripadala farncuskom konzulu Eugenu Tripetu.

Tripet ju je izgradio još davne 1848., dao joj je ime Villa Alexandra, po svojoj supruzi Alexandri Feodorovnoj Skrypitzine, te otuda taj utisak ruske škole koji se ogleda u kitinjastim dekor elementima i visokim zidovima.

Noćna mora Michael Douglasa i Catherine Zete Jones: Zavirite u rajsku vilu na Majorci koju niko neće da kupi

Vila je smeštena na okolnim obroncima koji gledaju na luku, a okružena je brojnim rezidencijama u posedstvu ruske aristokratije, zbog čega je čitavo naselje prozvano "Mala Rusija".

Čitav vek kasnije, Pablo Picasso iznajmio je ovu vilu kao svoj studio za rad, da bi je nakon par godina - tačnije 1955. i kupio, davši joj ime La Californie.

Narednih šest godina slikar je u vili živeo sa sa svojom muzom i drugom venčanom suprugom Jacqueline Roque, sa kojom je ostao do svoje smrti.

Ovako izgleda kompletno imanje od 40 miliona dolara Jennifer Lopez i Alexa Rodrigueza (FOTO)

Upravo u ovoj vili nastao je veliki broj njenih portreta, a umetnik ih je naslikao preko 400, značajno više no što je to učinio i sa jednom svojom drugom muzom.

Jedno od glavnih obeležja vile su veliki prozori i staklena vrata, što je slikaru bilo naravno izuzetno važno zbog velike količine prirodne svetlosti koja je osvetljavala prostor.

Prostrano dvorište, prelepa bašta i bazen, takođe su važne odlike ove prelepe vile koja se i dalje nalazi u posedstvu Picasovih naslednika.

Originalni detalji u vidu skulptura, kao i raznolikih umetničkih dela, gde se nalaze i ona Picassova naravno, krase unutrašnjost kuće koja je nakon restauracijskih radova načinjenih u 1987. godine preimenovana u "Pavillon de Flore".

Vrednst joj je oko 110 miliona američkih dolara.

Pročitajte još:

Zavirite u impozantnu vilu Jeffa Bezosa - najbogatijeg čoveka na svetu (VIDEO)

Shvatili smo da zapravo nemamo nikakav problem sa izolacijom: Ovo ostrvo sa kućom u Kennedy stilu može da se iznajmi!

Prelepi domovi poznatih ličnosti, uglavnom vrede milione - sa punim pravom. Od lokacije, preko okruženja, pogleda, do dekoracije i samog enterijera naravno - na vrlo je visokom nivou i cenu podiže. Međutim, ukoliko je u pitanju dom koji poseduje sve to, a u njemu su nastala neka od najčuvenijih umetničkih dela, onda je jasno zašto je vila La Californie u Kanu vrednija od mnogih, mnogih drugih.